Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bırakılan bomba düzenekleri olduğu iddia edilen paketler polis ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bırakılan bomba düzenekleri olduğu iddia edilen paketler polis ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

        Diyarbakır’da 2009 yılında BDP’nin düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda ölen Şerzan Kurt’u anmak için öğrenciler Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde sınıflara girip dersleri boykot edin çağrısı yaptığı iddia edilen 2 kişi polis tarafından gözaltına alınırken, öğrenciler ise hazırladıkları çelenk ile birlikte Fen Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Fen Edebiyat Fakültesi önüne gelen öğrencilerin önünü kesen polis ekipleri “İçeride 3 tane bomba var, kim bırakmış bilmiyoruz, onunla ilgili çalışmamız var. Bir taneyi imha ettik, diğerlerini etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz, fakültenin önünde açıklama yapamazsınız, ama başka bir yerde açıklama yapabilirsiniz” diye uyarılarda bulundu.

        Polisin uyarısı sonrası öğrenciler Hukuk Fakültesi önünde açıklamasını yaparken, Fen Edebiyat Fakültesi etrafında ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Sınıflara bırakılan ve el yapımı patlayıcılar olduğu iddia edilen şüpheli paketler bomba imha uzmanları tarafından birer birer imha edildi. Can kaybının yaşanmadığı olayda fakülteye şüpheli paketleri bırakanların yakalanması için polis ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ