Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tahliye oldu.

        “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tahliye edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 3 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel’in tahliyesine karar verdi. Kararın oy çokluğuyla alındığı belirtildi.

        CEZAEVİ ÇIKIŞI İZDİHAM

        Cübbeli Ahmet Hoca, bir yıldır tutuklu bulunduğu Mertis Cezaevi'nden saat 17.00 sıralarında çıktı. Tahliye haberinin ardından binlerce kişinin cezaevi kapısında beklediği Ünlü, 2 saat süren işlemlerinin tamamlanmasının ardından içeriden siyah renkli bir arabayla geldi. Ardından da araçın sunroof'a çıkarak, kendisini bekleyen çocuklar ile kadınların da aralarında bulunduğu kalabalığı selamladı. Zaman zaman izdiham yaşanan kalabalık daha sonra Ünlü'yü omuzlarına aldı. Ünlü de kendisini sevenleri selamladı. Bu arada cezaevi önünde uzun araç kuyruğu oluştu.

        "SEVENLERİMİZ KAT KAT ARTTI"

        Tahliye kararıyla birlikte yüzlerce kişi Metris Cezaevi önünde toplandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıkan Mahmut Ünlü, cemaat üyelerinin sevgi gösterileriyle karşılaştı. “Jet Fadıl” olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün aracıyla cezaevinden çıkan Ünlü, kendisini bekleyen cemaat üyelerini aracın üzerinden selamladı. Cemaatin yoğun ilgisi nedeniyle Ünlü’nün aracı ilerlemekte güçlük çekti. Ünlü, cemaati uyararak aracın önünü açmalarını istedi. Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Ahmet Mahmut Ünlü, “Allah’a hamdediyoruz. Sevenlerimiz kat kat arttı. Bu hadise insanları çok bu yola yöneltti. Bizimle çile çektiler. Yemediler, içmediler, uyumadılar. Onbinlerce mektup, yüzbinlerce mail… Yüzbinlerce insan benimle birlikte o çileyi çekti” dedi. Ünlü, kendisini karşılayan cemaat üyeleriyle birlikte dua okuduktan sonra cezaevinden ayrıldı.

        CÜBBELİ AHMET HOCA EVİNDE

        Cübbeli Ahmet Hoca, tahliyesinin ardından Beykoz Acarkent'teki evine geldi.

        Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz'ün kullandığı ciple evinin bulunduğu siteye giriş yapan Ünlü, yol boyunca geçmiş olsun telefonlarına cevap verdi. Metris Cezaevi'nden çıktıktan sonra sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve konvoy eşliğinde yola çıkan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, peşindeki konvoyu atlattığı dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ