Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Cezaevindeki baskı yüzünden intihar etti'

        Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi mahkum servisinde intihar ettiği iddia dilen hükümlünün babası, oğlunun gördüğü psikolojik baskı nedeniyle böyle bir eyleme kalkıştığını söyledi.

        Kasten adam öldürme suçundan Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hakan Yaman (24), psikolojik rahatsızlığı sebebiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi mahkum servisinde tedavi altına alındı. Daha önce Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakil olan Yaman, ailesine kendisine psikolojik baskı yapıldığını iddia etti. Durumu ailesine bildirmesinden bir gün sonra ise Yaman, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ailesinin yeniden Tekirdağ Cezaevi'ne gönderilmemesi için girişimde bulunduğu Yaman, anne ve babasıyla görüştükten 12 saat sonra görevliler tarafından duş almak için girdiği banyoda boğazı kesilmiş halde ölü bulundu.

        Yapılan incelemede floresan lambasını kırarak boğazını kestiği belirtilen Yaman'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Oğlunun intihar edecek biri olmadığını ve kaldığı Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde psikolojik baskıya mahsur kaldığını iddia eden baba İsmail Yaman, oğlunun isteği üzerine durumu savcılığa bildirdiğini ve oğlunun başka cezaevine naklini istediğini söyledi. Bakırköy'de tedavi gördüğü hastanede oğlunun durumunun iyi olduğunu, hayat dolu olduğunu belirten baba Yaman, "Kendisiyle konuştum, istediklerini yaptığımı söyledim. Moralini bozma, ben yanındayım dedim. Hatta babaannesinin kendisine kız bulduğunu da söyledim, çok sevindi. Görüşmeden sonra doktoruyla görüştüm, o da 'Bir sıkıntı yok, durumu iyi, bir hafta içerisinde sevki çıkar' dedi. Ben hastaneden çıktım, perşembe günüydü. Cuma öğleden sonra da savcılıktan eşimi aramışlar, 'oğlunuz intihar etti' diye. Biz yıkıldık" diye konuştu.

        Perişan bir durumda olduklarını söyleyen Yaman, "Benim çocuğum intihar edecek birisi değildi. Nasıl böyle bir şey oldu anlayamadım. Yetkililerden yardım istiyorum. Benim çocuğum neden öldürüldü, nasıl oldu akıbetini bilmek istiyorum" dedi. Cezaevinde oğluna psikolojik baskı uygulandığını iddia eden İsmail Yaman, "Onu farelerin, suların olduğu yere atmışlar, psikolojik baskı yapmışlar. 'Baba beni buradan kurtar, benim can güvenliğim burada yok' dedi. Ben de kendisine gerekeni yapacağımı söyledim. Psikolojik baskı yapmışlar ve çocuğun psikolojisini bozmuşlar. 10 gün içinde Tekirdağ'da ne olduysa oldu" şeklinde konuştu. Oğlunda daha önceden psikolojik bir rahatsızlığın bulunmadığını söyleyen baba Yaman, "4 yıl Maltepe Cezaevi'nde kaldı hiçbir sıkıntı yoktu, hayata bağlı biriydi, gelecek ile ilgili hayalleri vardı. Ne olduysa Tekirdağ Cezaevi'nde oldu. Bana 'Baba ben ölürsem otopsimi yapsınlar' diye beni tembihledi" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ