Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasını soran gazetecilere ''Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli'' yanıtını verdi.

        Başbakan Erdoğan'ın 'kuvvetler ayrılığı' konusundaki açıklamasını soran gazetecilere Cumhurbaşkanı Gül, ''Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli'' yanıtını verdi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camii'nde kıldı.

        Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Merkez Camii'ne gelmeden önce cami etrafında güvenlik önlemleri alındı, Camiiye giren vatandaşlar emniyet görevlileri tarafından dedektörlerle arandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün bir yakın koruma ekibinde de mikro kameralı gözlüğün bulunması dikkat çekti.

        "DEMOKRASİNİN TEMEL İLKESİ"

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında gazetecilerin 'Kuvvetler Ayrılığı'na tartışmalarına yönelik sorusu üzerine, "Orada da herhalde Sayın Başbakan eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardı onları kastetmiştir. Yoksa Kuvvetler Ayrılığı hepimiz biliyoruz ki demokrasinin temel ilkesi. Bu açıdan bakmak gerekir" dedi.

        "KASIT ARAMAMAK LAZIM"

        Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk-2 uydusunun fırlatma törenine davet edilmemesiyle ilgili soruya ise Gül, "Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım. Bir kasıt yok" diye cevap verdi. Cami de namaz kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Emniyet Genel Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstabul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da eşlik etti. Gül gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'ne geçti.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ