Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ODTÜ'deki olayların ardından üniversiteler bildiri yayınladı

        Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılma töreni sırasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olaylarla ilgili bazı üniversiteler açıklama yaparak olayları kınadı.

        "''GÖKTÜRK-2'nin fırlatılması sırasında ODTÜ'de meydana gelen olaylar ve sonrasında kamuoyunda yapılan tartışmalar, konuyu asıl mecrasından saptırmış ve millet olarak haklı bir gururu paylaşacağımız bu günlerde kamuoyu olumsuz bir atmosfere doğru yönlendirilmiştir'. Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir'' diyen üniversiteler, küçük bir azınlığın ODTÜ'nün imajını olumsuz etkilemesine izin verilmemesi gerektiğini bildirdi.

        "Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez, hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz" mesajı veren üniversitelerden Marmara, İTÜ, Yıldız, Galatasaray, Mimar Sinan ortak açıklama yaparken, İstanbul, Bingöl, Afyon Kocatepe, İstanbul Sabahattin Zaim, Hacettepe Üniversiteleri olayları kınadıklarını açıkladı.

        İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, yaptığı açıklamada, "Bilim yuvası olan üniversiteler, değişimi en yakından takip eden kurumlar olmalılar. Bu yüzden çok küçük bir azınlığın, ODTÜ gibi ülkemizin en önemli bilim ve eğitim kurumlarından birinin imajını olumsuz şekilde etkilemesine izin verilmemelidir" dedi.

        Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Tuncer, demokratik bir hak olan protestonun, şiddet kullanılarak ortaya konulmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

        Tuncer, ''Tamamen kendi üretimimiz olan Göktürk–2 uydumuzun başarıyla fırlatılması sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet içeren olayların, Türkiye'nin gurur duyacağı bu başarıyı gölgede bırakması üzüntü vericidir. Demokratik bir hak olan protestonun, şiddet kullanılarak ortaya konulması kabul edilemez. Güvenlik güçlerimizi ve öğrencilerimizi birbirlerinin karşıtı değil, ülkemiz için çaba gösteren paydaşlar olarak görüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

        Kastamonu Üniversitesi(KÜ) Senatosu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ)'nde yaşanan protestoları, ODTÜ yönetiminin tutumunu ve hükümet aleyhinde yapılan gösterileri kınadı.

        KÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAK kaynakları ile gerçekleştirilen, Türkiye'nin yüksek çözünürlükteki ilk yerli gözlem uydusu Göktürk-2 Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları, takdirle karşıladıkları belirtildi.

        Açıklamada, uydunun uzaya fırlatılması dolayısıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ)'nde düzenlenen tören sırasında yaşanan protestoları, ODTÜ yönetiminin tutumunu ve hükümet aleyhinde yapılan gösterilere bir anlam veremedikleri vurgulanarak, yaşanan olumsuzlukları şiddetle kınadıkları kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ