Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da facia.. Halk otobüsü göle uçtu

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL (AHT)

        İstanbul Halkalı'da buzda kayan özel halk otobüsü şarampole uçtu. Kazada yolcular otobüsün kırılan camlarından dışarıya savrulurken, araç içerisinde kalan bazı yolcular oturdukları koltuklarında şoka girdi. Olay yerine gelen itfiye ekipleri sıkışan otobüs şoförünü uzun süren çalışmalar sonucunda yaralı olarak çıkarttılar. Yaklaşık 30 yaralı yolcu, bölgeye sevk edilen çok sayıdaki ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldılar. Yaralı yolculardan aralarında halk otobüsü şoförününde bulunduğu 7 kişi müşahade altına alınırken, diğer yolcular ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Yolun buzlu olması nedeniyle meydana gelen kazanın ardından olay yerine gönderilen kar temizleme ve tuzlama aracı gelerek çalışma yaptı. Kaza yerinde yapılan incelemede otobüsün lastiklerinin dört mevsim olduğu, kış lastiklerinin takılmadığı ortaya çıktı.

        Yenibosna-Kayaşehir seferini yapan özel halk otobüsü Kuruçeşme Caddesi'nden yokuş aşağı inerken buzlu yolda 50 metre kaydıktan sonra şarampole uçtu. Yaklaşık 10 metrelik yükseklikteki duvardan göl kenarındaki boş alana uçan otobüs de ayakta bulunan bazı yolcular, düşmemek için tutundukları kemer demiri ile birlikte kırılan camlardan dışarıya savruldu.

        Otobüsün koltuklarında oturan yolcuların çoğunun bacaklarında kırıkların oluştuğu, bazı yolcuların ise kaza nedeni ile şoka girdiği görüldü. Olay yeri yakınlarında gölde ceset arama çalışması yapan itfaiye ekipleri kazanın hemen ardından olay yerine kısa bir sürede ulaşarak önce otobüsün içindeki yaralı çocuk yolcuları çıkarttılar. Bazı yaralı çocukların ambulanslara giderken "annem otobüsün içinde yaralı" diyerek ambulansa binmek istemediği görüldü.

        Çevreden yetişen vatandaşlarında katıldığı kurtarma çalışmalarında yaralanan çok sayıda yolcu sedye ile otobüsün kırık camlarından dışarıya çıkartılarak kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Otobüsün tarafının kaya parçasına çarpması sonucu direksiyonda feci şekilde sıkışan otobüs sürücüsü ise itfaiye ekiplerinin uzun çalışmaları sonucu çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 30 yaralı yolcudan 7'si hastanede müşahade altına alınırken, diğer yolcular ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

        Otobüsün içersin de hafif yaralanan bazı yolcular otobüsün lastiklerinin kış koşullarına uygun olmadığını iddia ederek, "Yolda gelirken sürekli otobüs kaydı. Burada da yaklaşık 100 metre kaydıktan sonra buraya uçtuk" dedi. Kaza sonrasında yapılan incelemede otobüsün lastiklerinin dört mevsim olduğu, kış lastiklerinin takılı olmadığı belirlendi.

        Kazanın ardından olay yerine gelen kar temizleme ve tuzlama aracı ise buzlanan yolları temizledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ