Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 325 Kara Kemal

        Ömer Güney’in sırları

        1 - Geçen yıl 3 kez geldiği Türkiye’de ne yaptığı belli değil.

        2 - Silah kullanmayı nasıl ve nerede öğrendiği belirsiz.

        3 - Roj TV’de çalışan sevgilisi, Sakine Cansız’la sorunlu.

        4 - Ailesi MHP’li birini Kürt derneğine kim, nasıl kabul etti?

        DIŞ HABERLER / Zülfikar ALİ AYDIN-AHTDeniz ÇİÇEK-İnan GEDİK/ANKARA

        Paris Savcısı’nın “Başşüpheli ve 2 yıldır PKK’lı” dediği Ömer Güney’e örgüt sahip çıkmadı. Güney’in 14 ay önce 325 kayıt numarasıyla Kürt derneğine kayıt yaptırdığı ve lakabının “Kara Kemal” olduğu öğrenildi

        3 PKK'lı kadının öldürülmesinde başşüpheli olarak tutuklanan ve sadece Türkiye'nin değil uluslararası kamuoyunun da gözünü çevirdiği Ömer Güney'in bilinmeyen yönlerine HABERTÜRK ulaştı. Çevresi tarafından içine kapanık, saygılı ve terbiyeli olarak tanımlanan Güney'in yakınları, "Onun PKK ile uzaktan yakından ilgisi olmaz" diyor. Hatta Paris Savcısının 2 yıldır PKK üyesi dediği Güney'in ailesi MHP'li olarak biliniyor.

        3 GİZEMLİ SEYAHAT

        İddiaya göre başşüpheli Ömer Güney, Ağustos ve Ekim ayları arasında toplam üç kez Türkiye'ye giriş çıkış yaptı. Ancak Güney'in neden geldiği ve nerelerde kaldığı bilinmiyor. Güney'in 2011'den beri sevgilisi olduğu iddia edilen Gülay A.'nın da Fransa'da ROJ TV'ye muhabirlik yaptığı belirtiliyor. A. Fransa'da geçtiğimiz yıl Mart ayında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alındı.

        ATATÜRK'E SUİKAST

        Ömer Güney'in Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu'na 18 Kasım 2011'de 325 numaralı kayıt formunu doldurarak üye olduğu ortaya çıktı. Kürt haber sitelerinde Güney'in kod adının "Kara Kemal" olduğu iddia edildi. "Kara Kemal" karaketeri Kemal Tahir'in Kurt Kanunu isimli romanında geçiyor. Atatürk'e yönelik suikast planının anlatıldığı romanın başkarakterlerinden biri olan Kara Kemal suikastçılıkla suçlanıyor. Eski bir İttihatçı olan Kara Kemal, yakalanmak üzereyken intihar ediyor.

        'Ya ben onu alırım ya Paris beni'

        Ömer Güney, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini sıkça kullanmış. Esprili fotoğrafların da yer aldığı sayfada, geçen yıl bir hostesle ilişkisi olduğu anlaşılıyor. Güney, "Bir büyük açtırır bu kız. 1.80 boyunda hostes, onda kibir yok, vefa var. Yani söz dinleyen, kıymet bilen.. Bana bir baktı güldü bende ona güldüm sonra tanıştık. O sevdi ben de sevdim. İyi gidiyor bir sorun yok. Ye ben onu alırım ya Paris beni" diyerek duygularını dile getiriyor.

        Güney, yolda gördüğü bir Ferrari'yle de fotoğraf çektirirken, altına "Dakikası 80 euroymuş, süreceğim bunu bir ara" yazdı.

        Aydemir: İlişkim yok

        ÖMER Güney’in Belçika’da 2010’da tanıştığı Roj TV muhabiri Gülay Aydemir’le birlikte olduğu ileri sürüldü. Hatta Fransa’ya yerleşmesinin ardından Güney’in de Paris’e döndüğü söylendi. Ancak Aydemir, Güney’le ilişkisi olduğu iddiasını kanal yöneticileri aracılığıyla yalanladı. Kızıltepeli Aydemir’in (34) Kandil’e gidip geldiği iddia edildi. Aydemir geçen yıl Fransa’da PKK baskınında gözaltına alınmıştı.

        KURTLAR VADİSİ İZLİYOR

        Ömer Güney Türk sanat müziği yanında,Tarkan ve Atiye'yi dinleyen Ömer Güney, Kurtlar Vadisi'nin de sıkı bir takipçisi çıktı. Koyu Galatasaraylı olan Güney'in Facebook sayfasında Kâbe fotoğrafları da yer alıyor.

        YAKINLARI GÜNEY'İ ANLATIYOR

        'Beyninde tümör var hatırlamıyor'

        Zekai Güney (Amca)

        “İÇİNE kapalı ve terbiyeli bir genç. O 5-6 yaşındayken Fransa’ya işçi olarak gittiler. Örgüt üyesi değil. Kandırıldı, komploya kurban gitti. Hem sara hastası, hem beyninde tümör var. Unutkanlık var. 2 sene önce eşinden ayrıldı. Boşanınca geri Paris’e döndü. Çocuğu yoktu. Eşi, teyzesinin kızıydı. Fransa’daki savcıya sesleniyorum, Ömer’in o 46 dakikanın cevabını verememesinin sebebi tümörden kaynaklanıyor. ‘Ben yapmadım’ diyor.”

        ‘Bizi arayıp sormayın suç Ömer’in üstü ne kalır ’

        Gülen Güney (Kardeş i) GÜLEN Güney’in de yakınlarına “Allah bizi bununla sınıyor. Bizi arayıp sormay ın, yanlış bir şey olur. Suç Ömer’in üstüne kalır. Ömer kullanıldı, hiç ilgisi yok. Şoktayız” dediği öğrenildi.

        ‘MHP ’den başkasına oy çıkmaz’

        ÖMER Güney’ in Sivas Şarkışla ’daki köyü Polatpa şa Köyü’n ün muhtarı Ahmet Öztürk de Güney Ailesi’nin kesinlikle MHP’li olduğunu belirterek, “Ailenin tümü MHP’ye oy verir. Başka kimseye oy çıkmaz onlardan” dedi.

        PKK TEPKİLİ

        Karayılan: Yeşil Ergenekon stratejisi

        KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi olayının arkasında Türk devletinin olduğundan kuşku duymadıklarını söyledi. Karayılan, saldırının Kürt hareketinin lider kadrolarına karşı tasfiye planları geliştiren Yeşil Ergenekon’un entegre stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilmiş olmasını “yüksek bir ihtimal” olarak değerlendirdi. Karayılan ikinci bir ihtimal olarak da mevcut hükümeti aşan Ergenekon derin devlet yapılanmasının NATO gladyosuyla birlikte bu saldırıyı gerçekleştirmiş olmasını gösterdi. Karayılan ayrıca şunları söyledi: “Bir kişi PKK’ya öyle 2 yılda kolay kolay üye olamaz. Kesinlikle PKK’yla işi yoktur. Dışarıdan sızdırılmış olma ihtimali yüksektir.”

        Ülker: Karanlık biri üyemiz

        FRANSA Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker: “Bize Türkler de, Fransızlar da, Afrikalılar da üye olabiliyor. Cansız’ın şoförü değildi. Karanlık biri. 18 Kasım 2011 tarihinde Villiers-le-Bel’deki derneğimize üye oluyor. 50 Euro da aidat veriyor.”

        ‘Sakine Kandil yolcusuydu’

        ÖRGÜT yönetiminden Sözdar Avesta, “Sakine Cansız öldürülmese, suikastın olduğu tarihten 3 gün sonra Kürdistan dağlarında olacaktı. Kısa süreli bir görev gereği Avrupa’daydı. Muhtemelen suikastı yapan veya yaptıranlar da bunu biliyordu” diye konuştu. Avesta saldırıdan Türk istihbaratı, Gladio ve işbirliği yapan yabancı istihbaratları sorumlu tuttu.

        Mermideki DNA kime ait?

        PARİS Savcısı François Molins’in önceki gün yaptığı açıklama , Güney’in cinayeti işlerken yalnız olmayabileceğine dair ihtimalleri güçlendirdi. Molins, “Olay yerinde bulunan bir mermi kovanında rastlanan DNA izinin Güney’e ait olmadığı tespit edildi. Bu Güney’i suçsuz yapmaz. İzin olmaması kişi ile mermi arasında kontak olmadığını kanıtlamaz. Çünkü her dokunulan şeyde DNA izi bırakılmaz. Suçlamalar karşısında DNA izinin onun olmaması onu suçsuz yapmıyor” dedi.

        Le Monde’dan 3 iddia

        Le Monde Gazetesi, polis ve savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde önemli iddialar ortaya attı:

        * PARKAYI YIKADI: Güney olay günü giydiği parkayı daha sonra yıkadı.

        * 8 MERMİ GÜNEY’DEN: 10 mermiden 8’inin Güney tarafından atıldığı kesin gibi.

        * TÜRK İSTİHBARATI İZİ: Polis , PKK ’ya Türk istihbaratından sızma, kişisel husumet ve örgüt içi hesaplaşma ihtimallerini dışlamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ