Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tartışma yeniden alevlendi

        CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis'te yaşanan ırkçı tartışması hakkında sert bir açıklama yaparak, "CHP'ye yönelik, yıpratma kampanyasının, son moda açılımdan da, şebeke gibi çalışan naylon ‘barış yanlılarından' da bağımsız olmadığı son gelişmeler ve meclisteki ittifaktan anlaşılmıştır" dedi.

        CHP İzmir Milletvekili Birgün Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değil" sözlerinin ardından başlayan "ırkçılık" tartışması BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulu'nda söylediği "Kafkaslar'dan gelenler, Boşnaklar siz bu ülkenin sahibi değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz" sözleriyle yeniden alevlendi. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan yazılı bir açıklama yaparak "CHP'ye yönelik, yıpratma kampanyasının; son moda açılımdan da, şebeke gibi çalışan naylon barış yanlılarından da bağımsız olmadığı son gelişmeler ve Meclis'teki ittifaktan anlaşılmıştır" dedi. Tarhan şu ifadeleri kullandı:

        AFFEDERSİNİZ ALEVİ: Irkçılığın ansiklopedisini yazacak birikimde olanlar bize parmak sallamaya kalkışmıştır. İnsanların kaç santim boyu olduğunu, soyunun nerden geldiğini diline pelesenk edenler, 'Affedersiniz Alevi, Ermeni, Zerdüşt' ırkçılığını yapanlar unutulmuştur.

        KORO HALİNDE: Bununla da yetinmedikleri ve Meclis kürsüsünden, koro halinde CHP'ye saldırırken hızlarını alamayıp gözdağı verircesine, 'Diyarbakır'a abdestsiz giremezsiniz, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz, dağdan gelip bağdakini kovamazsınız, haddinizi bileceksiniz' çirkefliğine kadar düşerek, bu topraklarda, kimin nereden gitmesi veya gönderilmesi gerektiğinin istatistiğini birlikte tuttukları ve kafatası ölçtükleri de anlaşılmıştır.

        Sakık: Kastım olamaz

        TBMM Genel Kurulu'ndaki sözleri nedeniyle partisinden de tepki gördüğü öğrenilen BDP'li Sırrı Sakık ise basın toplantısı düzenleyerek kendisini savundu. Sakık "Sözlerim halklara trajedi yaşatan bu katı-tekçi-ırkçı-milliyetçi ulus devlet yapısını savunan zihniyetlere yöneliktir. Kesinlikle Balkan, Kafkas halklarına yönelik asla ve asla bir kastım olamaz. Sözlerimin yanlış anlaşılmasından ve farklı noktalara çekilmesinden dolayı üzüntü duyduğumu paylaşmak istiyorum" dedi.

        ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ