Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt'in Pervari İlçesi İğneli Jandarma Karakolunda görev yapan bir er cinnet geçirdi.

        Yücel DURAK-SİİRT(AHT)

        Siirt'in Pervari İlçesi İğneli Jandarma Karakolunda görev yapan Er Samet Maya (21) cinnet geçirdi. Elindeki G-3 otomatik piyade tüfeği ile etrafa ateş açan Maya, 3 silah arkadaşını şehit etti.

        Siirt'in Pervari ilçesi İğneli Jandarma Karakolu'nda 1992/3 tertip 5 aylık asker olan Jandarma Er Samet Maya, girdiği bunalım sonucunda saat 15:15'te koğuş içerisinde arkadaşları ile tartıştı. Kendisine ait G-3 otomatik piyade tüfeği ile arkadaşlarına ateş açan Maya, 3 silah arkadaşını şehit etti.

        Maya, daha sonra aynı silahla intihara etmek istedi. Ağır yaralanan Maya, askeri helikopterle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Doktorlar yaralı askerin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Olayda 3 şehidimiz var. Karakolda görevli bir asker arkadaşlarına ateş açıyor. Daha sonra aynı silahla kendisini vuruyor" dedi.

        CİNNET GETİREN ASKER ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

        Siirt'in Pervari ilçesinde girdiği bunalım sonucu cinnet getirerek 3 koğuş arkadaşlarını şehit ettikten sonra kendini vuran asker Ankara'ya sevk edildi.

        Siirt'in Pervari ilçesinde cinnet getirerek etrafına ateş açması sonucu 3 askerin şehit olmasına yol açan er Samet Maya'nın kendini vurduktan sonra kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans uçak ile Ankara GATA Askeri hastaneye sevk edildi.

        Siirt Devlet Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında ambulans ile Siirt havaalanına sevk edilen Jandarma Er Samet Maya, havaalanında bekleyen ambulans uçak ile Ankara GATA'ya sevk edildi.

        Bu arada, şehitlerin isimleri ve memleketleri belli oldu. İlhan Tezer Bingöl Genç Tarlabaşı Köyü, Mustafa Yelman Hatay Yayladağı Güveççi Köyü, Kemal Kayar Adana Yüreğir Anadolu Köyü olarak belirlendi.

        3 şehidin cenazeleri ise, otopsi ve cenaze töreni için Diyarbakır'a gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ