Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Solin için Bakan Şahin devrede

        AHT

        KCK davası tutuklularından Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un 5 yaşındaki lösemi hastası kızı Solin'in tedavisi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bizzat devreye girdi.

        Ağabeyi Mirhat da epilepsi hastası olan Solin için sosyal medyada başlatılan kampanyayı gören Bakan Şahin, Mardin Valisi'ni arayarak, Solin'in durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Şahin, Vali'ye iki kardeşin tedavileri için "ne gerekirse yapılması, gerekirse tedavi için Ankara'ya getirilmeleri" talimatı verdi. Bakan Şahin'in talimatı üzerine, Solin ve Mirhat'ın bakımını üstlenen aile bireyleri temasa geçildi. Onur kardeşlerin tedavi için Ankara'ya getirilmeleri için ailenin onayı bekleniyor.

        KCK davasından 2011 Eylül ayında gözaltına alınıp tutuklanan BDP'li Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un, lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ve epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat'a kavuşması için imza kampanyası başlatılmıştı. Uygulanan tedavinin cevap vermediği Solin, yanında olmadığı için annesine küsmüş, kimseyle konuşmuyordu. Solin'in babası da aynı dava kapsamında firari sanık konumunda.

        Hanım Onur'un avukatları, Solin ve Mirhat'ın durumlarının gözününde bulundurularak müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istemiş ancak bu talep mahkemece reddedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ