Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Renault Group bünyesindeki spor otomobil markası Alpine, Türkiye'ye geliyor! - Otomobil Haberleri

        Fransız spor otomobil markası Alpine, Türkiye'ye gelmek için gün sayıyor. Renault bünyesindeki marka, 2017'de tanıtılan A110 modelini önümüzdeki aylarda Türkiye'de satışa sunacak.

        1.8 litrelik motora sahip otomobilin 3 farklı versiyonu bulunuyor. Serinin giriş modeli

        252 beygir güç (185 kW) ve 320 Nm tork üretiyor. Bu versiyonun ağırlığı ise 1102 kg olarak açıklanıyor. Bu versiyon 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyede çıkıyor.

        Bir üst versiyon olan GT'de ise motor gücü 300 beygire (221 kW) çıkıyor. 1119 kg ağırlığındaki bu versiyon 340 Nm tork üretiyor ve 0'dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede çıkıyor.

         Volvo'nun Çinli kardeşi Türkiye'ye geliyor
        Volvo'nun Çinli kardeşi Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

        A110 ailesinin en güçlü versiyonu olan S ise, GT'deki gibi 300 beygir (221 kW) güç ve 340 Nm tork üretiyor. GT'den 10 kg daha hafif olan bu versiyon da 0'dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede çıkıyor. Bu versiyonda diğerlerinden farklı olarak geliştirilen spor şasi bulunuyor.

        REKLAM

        Serinin en güçlü versiyonu ise R adını alıyor. Bu versiyon A110 S'e göre 34 kg daha hafif. Bu sayede 0'dan 100 km/s hıza 3.9 saniyede çıkabilen A110 R'da da yine 300 beygir (221 kW) güç ve 340 Nm tork üreten motor görev yapıyor.

        A110'nun tüm güç seçeneklerinde, motor gücü 7 ileri otomatik şanzıman ile arka tekerleklere aktarılıyor.

        EN PAHALI OTOMOBİLİ OLACAK

        Fransız spor otomobilin Türkiye'ye hangi versiyonunun geleceğini ise Türkiye Sigorta Birliği'nden öğreniyoruz.

        Birçok otomobilin ülkeye henüz giriş yapmadan önce fiyatının yansıdığı Türkiye Sigorta Birliği Kasko Değer Listesi'nde, Alpine A110'nun da fiyatı yer alıyor.

        Kasko Değer Listesi'ne göre, A110'un ilk etapta S ve GT versiyonları Türkiye'ye gelecek.

        S versiyonunun 2023 model satış fiyatı 6 milyon 300 bin TL, GT versiyonun 2023 model satış fiyatı ise 6 milyon 700 bin TL olacak.

        Kasko Değer Listesi'nde, 2024 model olarak şimdilik sadece S versiyonun fiyatı yer alıyor. Model yılı geçişi ile birlikte, aracın fiyatının 400 bin TL artarak 6 milyon 700 bin TL'ye yükseldiği görülüyor.

        REKLAM

        'Kasko'dan ortaya çıkan fiyatlar, Alpine A110'un her ne kadar Renault logosu taşımasa da, bugüne kadar Renault Mais'in Türkiye'de sattığı en pahalı model olacağını gösteriyor.

        Ayrıca, Alpine 110, Renault Group'un Türkiye'de en yüksek vergi dilimine giren modeli unvanını da taşıyacak. Öyle ki, Renault Group bünyesindeki Renault ve Dacia modellerinin aksine, Alpine 110 yüzde 150 ÖTV diliminde yer alıyor.

        ABD'YE AÇILACAK

        Hali hazırda tek bir model ile varlık gösteren Alpine için, gelecekte SUV ve elektrikli model planları da yapılıyor.

        Ayrıca, Kuzey Amerika pazarında uzun yıllardır varlık göstermeyen Renault'un yeni dünyaya Alpine ile geri dönebileceği de aktarılıyor.

        Bu kapsamda, Fransız markanın ABD'deki ilk modelini 2027'de satışa sunacağı ve bu otomobilin büyük boy bir elektrikli SUV olacağı belirtiliyor.

        GRUBUN 4 MARKASI DA ARTIK TÜRKİYE'DE

        Öte yandan, Alpine'in Türkiye gelişi ile birlikte, Renault Group'un dört markası da artık Türkiye'de varlık göstermiş olacak.

        Türkiye'de çok bilinmese de, Renault Group'un dört markasından biri olan ve mobilite alanına odaklanan Mobilize, henüz mobilite çözümleri ile olmasa bile finansal hizmetleri ile faaliyetlerde bulunuyor.

        OYAK ve Renault, otomobil üretiminde süren ortaklıklarını 2011 yılında finansman alanına taşımıştı. Bu çerçevede, iki şirketin ortaklığında Renault ve Dacia markalarının resmi araç finansmanı sağlayıcısı Orfin Finansman A.Ş. kuruldu.

        Orfin'de Renault kanadını bir Renault iştiraki olan RCI Banque SA temsil ediyor. RCI Banque, 2022'den bu yana 'Mobilize Financial Services' ismiyle hizmet veriyor.

        OYAK ve Mobilize Financial Services'in yüzde 50-50 ortaklığında ORF A.Ş. isimli bir de sigorta ve leasing şirketi bulunuyor. Bu şirket ile müşterilere araç garanti ürünleri sunuluyor ve elektrikli araç batarya kiralama hizmeti veriliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ