Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahliye olan Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Ergin Saygun'u geçirdiği kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda ziyaret etmesine ilişkin olarak, "İnsani bir ziyaret. Ama olaya Ergenek

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahliye olan Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Ergin Saygun'u geçirdiği kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda ziyaret etmesine ilişkin olarak, "İnsani bir ziyaret. Ama olaya Ergenekon davası penceresinden bakacak olursak, gecikmiş bir ziyaret. Başbakan'ın bu ziyareti toplumda bir rahatlama sağladı, ama bu toplum Kuddisi Okkır olayını unutmamıştır" dedi.

        Türk Tanıtma Vakfı Başkanı ve Türk Çin Dostluk Derneği Başkanı Kemal Baydaş, dün evinde Kılıçdaroğlu ve beraberinde Çin'e giden gazete temsilcileri, yazarlar ve basın mensuplarına akşam yemeği verdi. Yemeğe Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng de katıldı.

        Eleştirilecek yanı yok

        Kılıçdaroğlu burada yemeğe katılan gazetecilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu'na burada, Başbakan Erdoğan'ın, Saygun'u ameliyat sonrası ziyaret etmesi anımsatıldı. Kılıçdaroğlu, ziyarete ilişkin olarak şunları kaydetti:

        "İnsani bir ziyaret. İnsan olarak baktığımızda bunun eleştirilecek bir tablosu yok, bir tarafı yok. Ama eğer olaya Ergenekon davası penceresinden bakacak olursak, bu gecikmiş bir ziyarettir. Yapılan haksızlıklar toplumun her kesiminde ciddi tepkiler uyandırdı. Sayın Başbakanın bu ziyareti elbette ki toplumda bir rahatlama sağlamıştır. Ama bu toplum Kuddisi Okkır olayını unutmamıştır. Onu Ergenekonun kasası olarak lanse ettiler. Hapishanede hayatını yitirdi, kimse ilgilenmedi, ailesi cenazeyi İstanbul’a getirmek için para bile bulamadı. Yapılan haksızlıklar toplumun belleğinde yer ediyor. Sayın Başbakan’ın ziyareti insani açıdan önemli ama geriye dönüp baktığımız zaman ortadaki dram bizim unutacağımız bir dram değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ