Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Cilvegözü sınır kapısında büyük bir patlama meydana geldi.

        Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojmanlarının yakınında Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta patlama oldu. Patlamada en az 12 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Olay yerinde hayatını kaybeden kişilerin 3'ünün Türk olduğu açıklandı.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın incelemelerde bulunmak üzere, Hatay'a gideceği öğrenildi.

        Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.

        Sınır Kapısı'nın yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içinde Suriye'ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki Suriye plakalı olduğu tahmin edilen otomobilin olduğu yerde patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın meydana geldi.

        Suriyeli plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlatıldığı iddiası Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından da doğrulandı.

        Reyhanlı Devlet Hastanesi yetkililerinin bildirdiğine göre, 12 kişi öldü, çok sayıda da yaralı var. Yaralıların hem Türk hem Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu bildiriliyor. Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİŞLERİ BAKANI'NDANN BİLGİ ALDI

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama hakkında İçişleri BakanıMuammerGüler'den bilgi aldı. Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gelen Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama haberi üzerine Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Güler'den konuyla ilgili bilgi aldı. Başbakanlık kaynakları, patlamayla ilgili gelişmelerin Başbakanlık tarafından yakından takip edildiğini açıkladı.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, patlamanın bir otomobilde meydana geldiğinin belirlendiğini açıkladı..

        MUHTAR'DAN İLK AÇIKLAMA

        Cilvegözü Köyü Muhtarı Mahmut İri, ''Cilvegözü Sınır kapısında bomba yüklü araç patladı. 12 kişi öldü. Bazıları ağır yaralı. 20-30 kişi mi bilemiyorum ama böyle bir bilgi aldım'' dedi.

        GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

        Patlamayı yaşayanlar, ''Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye'ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış'' dedi. (AJANSLAR)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ