Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karıncalarla deprem tahmini yapan öğretmenden yeni iddia

        Karıncaları inceleyerek deprem tahmininde bulunan emekli bilgisayar öğretmeni Kadir Sütçü, ABD'nin Houston kentinde beklediği depremin gerçekleştiğini, 6-12 gün içinde Türkiye'de de hasar verici bir deprem meydana geleceğini iddia etti.

        NASA'nın ABD'nin Houston kentindeki kontrol merkezi ile Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) arasındaki iletişimin istasyondaki bir bilgisayar programının güncellenmesi işlemi sırasında önceki gün Türkiye saatiyle 16.45 sıralarında meydana gelen arıza sonucu UUİ, Houston ile tüm iletişimin koptuğunu açıklamıştı. Karıncaları inceleyerek deprem tahmininde bulunan emekli bilgisayar öğretmeni Kadir Sütçü ise, Houston kentinin üzerinde deprem bulutlarının gezdiğini öne sürmüş ve kenti ve kentin çevresini etkileyecek bir deprem beklediğini belirtmişti. Tahminin doğru çıktığını savunan Sütçü, "Bölgede 20 Şubat saat 06.00'dan itibaren TSİ 07.30'da Oaxca Meksika'da 4,3, 08.03'te Guerro Meksika'da 4,2, 12.22'de Northern California'da 4,3 ve saat 21.23'te Colima Meksika'da 4 büyüklüğünde olan deprem meydana geldi. Sütçü bulutlarını izleyerek yapmış olduğumuz tahmin doğruluk kazandı" dedi.

        Sütçü, bugün saat 01.00'de Türkiye'de hasar verici ve yıkıcı bir depremin olabileceğini de iddia etti. Deprem bulutlarının batıdan Türkiye'ye geldiğini öne süren Sütçü, "Yıkıcı ve hasar verici depremin bugün saat 01.00'den itibaren Sütçü (deprem) bulutlarının Türkiye'ye girmesi halinde minimum 6, maksimum 12 gün içinde depremin nerede olabileceğini belirteceğim. Lütfen panik olmadan depremden korunma kültürünüzü geliştirelim" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ