Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samatya'da kadınlara yönelik saldırı olaylarının faili Murat N. Fatih'te yakalandı.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        Samatya'da bir Ermeni kadını öldürüp, üç kadını yaralayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Murat Nazaryan polis tarafından kaldığı pansiyonda yakalandı. Öldürdüğü kurbanın çantasındaki bir zarf üzerinde bulunan kan iziyle kimliği ortaya çıkan Nazaryan'ın saldırıları gasp amaçlı gerçekleştirdiği bildirildi.

        Saldırılar benzer çıktı

        28 Aralık akşamı markete gidip dönen 85 yaşındaki Maritza Küçük, Kocamustafapaşa'da bir binanın giriş katındaki dairesinde oğlu Zadik Küçük tarafından bıçaklanmış ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Poşetlerin dağıtıldığı ve kadının üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı belirlendi. Maritza Küçük'ün katilini yakalamak için polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İstanbul Polisi, bölgede araştırma yaparken, benzer şekilde yaşanan gasp saldırıları olduğunu ortaya çıkardı. 1 Kasım 2012'de Fatih'te gerçekleşen ilk gasp olayında Gönül A., arkasından yaklaşan bir kişinin saldırısına uğradı. Darp edilen kadının ziynet eşyaları alındı. Bu olaydan 27 gün sonra ise 28 Kasım 2012'de yine Fatih'te Tuivat A. (87) isimli Ermeni asıllı Türk vatandaşı kadının saldırıya uğradığı belirlendi. Üçüncü gasp olayının da yine Fatih'te 22 Ocak günü Sultan Aykar'a(83) yönelik gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Evine giren kadın arkadan gelen bir kişinin saldırısına uğradı ve bıçaklandı. Komşuların yetişmesi üzerine saldırgan hiç bir şey alamadan kaçtı. Sultan Aykar şans eseri yaralı olarak kurtuldu. Polis, saldırganın yaşlı kadınları kurban seçtiğini belirleyerek, gasp olaylarının yöntemi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda bir robot resim çizdi.

        Kanı zarfta bulundu

        Ardından saldırganın bir kişi olduğunu tespit etti. Çalışmalarını aralıksız sürdüren polis öldürülen Maritza Küçük'ün evi ile olay yerinde katile dair önemli bir bulgu elde etti. Küçük'ün çantasında kan örneği bulundu. Buradan yola çıkılarak katil zanlısının olay sırasında elini kestiği ve kanın Küçük'ün çantasında bir zarfa bulaştığı belirlendi. Yapılan çalışmalarda olayla ilgili 3 ayrı şüphe mercek altına alındı. Tüm deliller ise Murat Nazaryan'ı işaret etti. Hırszılık olaylarından poliste kaydı olduğu öğrenilen saldırganın, fotoğrafı mağdur kadınlara gsöterildi. Kadınlar Nazaryan'ı teşhis edince polis iz sürmeye başladı.

        Pansiyonda yakalandı

        Bir numaralı şüpheli olarak aranan saldırganın peşine Güven Timleri ve Önleyici Hizmetler Şübe Müdürlüğü'nden toplam 500 polis düştü. Bölgede arama çalışmaları yapan ekipler, şüphelinin 2 ay önce Fatih Vefa Mahallesi'ndeki bir pansiyonda kaldığını belirledi. Pansiyon takibe alındı. Önceki gün düzenlenen operasyonda şüpheli gözaltına alındı.

        Kan uyuştu, teşhis edildi

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan katil zanlısı önce suçlamaları kabul etmedi. Ancak alınan kan örneği öldürülen Maritza Küçük'e ait zarfta bulunan kan ile aynı çıktı. Delillerin gösterilmesi üzerine Murat Nazaryan, suçunu itiraf etti. Saldırgan yaralı kurtulan kadınlara ikinci kez teşhib ettirildi.

        Kamera görüntüsü de var

        Saldırganın Şişli'de Vehbiye Ö.'nün öldürülmesiyle ilgisinin olup olmadığı ise araştırılıyor. Bu arada polis soruşturmada saldırganla ilgili önemli kamera görüntüsü kayıtlarına da ulaştı. Görüntülerde soruşturma dosyasına konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ