Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muharrem İnce'den Başbakan'a sert sözler!

        Yalova'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. ;İnce, ;"Numan Kurtulmuş'u da aldı genel başkan yardımcısı yaptı. Şimdi bir kişi kaldı. İmralı'daki Abdullah Öcalan. Onu da alır genel başkan yardımcısı yaparsa, Tayyip Erdoğan'ın kadrosu tamamlanmış olur" dedi.

        Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen 8 Mart etkinliğine katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 'Kürt kimliğimi yıllarca gizledim' açıklamalarını değerlendirirken şunları söyledi:

        "Etnisitesini gizlemesini doğrusu anlamış değilim. Ticaretle uğraşırken, para kazanırken 'Kürt' olduğu aklına gelmemiş de, bugün konjonktür gereği mi aklına gelmiş, yazık. Eğer ben Kürt olsaydım bunu 50 sene önce de söylerdim, dün de söylerdim, bugün de söylerim. Böyle bir kafa yapısı olabilir mi? Yani AKP'nin ruh halini ortaya koyuyor. Hakan Şükür çıkıyor 'ben Türk değilim Arnavut'um' diyor. Zafer Çağlayan çıkıyor, Kürt olduğu yeni aklına gelmiş, bunları söylüyor. Para kazanırken, ticaret yaparken bunları konuşmuyordu şimdi konuşuyor. Bu mantaliteyi doğrusu anlamış değilim."

        CHP'li İnce Bakan Çağlıyan'ın ODTÜ ile ilgili konuşmasına da, "Bir de ODTÜ ile ilgili bir şey demiş. 'Babam ODTÜ'ye gitme Komünist olursun dedi' demiş. Ona da şunu söyleyeyim Kabinenin gizli komünisti Ali Babacan mı?" dedi.

        'SOYLU VE KURTULMUŞ'U GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPTI'

        Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bir de Tayyip Erdoğan'a bir önerim var. Süleyman Soylu korkunç laflar söylüyordu Tayyip Erdoğan'a. Onu aldı genel başkan yardımcısı yaptı. Numan Kurtulmuş'un söyledikleri kavgada söylenmez. Öyle laflar etki ki 'bu beyzade memleketi sattı, yedi, içti' dedi. Neler söyledi. Onları ben söylesem beni mahkemeye verir. Numan Kurtulmuş'u da aldı genel başkan yardımcısı yaptı. Şimdi bir kişi kaldı, İmralı'daki Abdullah Öcalan. Onu da alır genel başkan yardımcısı yaparsa Tayyip Erdoğan'ın kadrosu tamamlanmış olur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ