Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Yıldırım kurabiye yaptı

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Vodafone Türkiye Vakfı Düşler Akademisi'ni ziyaret etti. Bakan Yıldırım down sendromlu öğrencilerle mutfağa girerek kurabiye yaptı. Yıldırım, askerlik arkadaşıyla 30 yıl sonra Akademi'de karşılaştı.

        21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle İstanbul Ataşehir'de bulunan Düşler Akademisi'nde down sendromlu gençlerle bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gençlerle birlikte kurabiye yapmak için mutfağa girdi.

        Mutfak önlüğü takan Yıldırım, Mukaddes Poyraz (27) isimli down sendromlu genç kızla birlikte kurabiye yaptı. Poyraz, Bakan Yıldırım'a tek tek malzemeleri tanıtarak miksere dökmesini istedi. Bir yandan kurabiye yapan Yıldırım, bir yandan da kendisine "ağabeycim" diyen Poyraz'la sohbet etti.

        Mukaddes Poyraz'a birlikte dükkan açmayı teklif eden Yıldırım, "Olur ağabeycim" cevabını alınca, "Ataşehir'de bir dükkan açalım. Buralarda iş yaparız. Zaten benim de iş yakında bitiyor" dedi. Hazırlanan kurabiyeleri down sendromlu gençlerle fırına veren Yıldırım, kurabiyeler pişene kadar gençlerle sohbet etti. Pişen kurabiyelerden, mutfakta bulunan herkese ikram edildi.

        ENGELLİLERE EĞİTİM

        Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yasal düzenlemelerle engellilerle engelsizlerin aynı kulvarda yarışmasının da önüne geçtiklerini herkesi kendi alanında eşit şartlarda yarıştırdıklarını belirterek, "Engellilerimize, yaşlılarımıza, sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Her şeyi devlet yapsın anlayışı bitti. Herkesin durumdan vazife çıkararak 'bu sorumlulukta ben de varım' diyebilmesi lazım. Bu tür projeler engellilerin hayattan zevk almalarına vesile oluyor, bize insan olarak sorumluluklarımız olduğunu hatırlatıyor" dedi.

        ASKERLİK ARKADAŞI İLE KARŞILAŞTI

        Üst katta bulunan müzik atölyesine geçen Yıldırım, burada 30 yıldır görüşmediği askerlik arkadaşı Yaşar Morpınar ile karşılaştı. 1980 yılında Karamürsel Deniz Eğitim Komutanlığı'nda birlikte askerlik yaptıklarını söyleyen Yıldırım, "Yaşar, gönüllü olarak bu tip etkinliklerde yer alıyor. Askerdeyken de sosyal yönü güçlü bir arkadaşımızdı. Yıllar sonra bu vesileyle karşılaşmamız benim için de çok sevindirici oldu" dedi.

        Yıldırım, down sendromlu gençler ve ailelerinden oluşan grupla beraber perküsyon çaldı. Düşler Akademisi öğrencilerinden Kenan Karataş ise Bakan Yıldırım'a kendi yaptığı tabloyu hediye etti.

        Ahmet CİRİK / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ