Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da okunan mektubu

        BUGÜNE kadar hiçbir önemli hayati sorununu barışçı yöntemlerle çözememiş cumhuriyetimiz açısından dün bir dönüm noktasıydı.

        İleride çocuklarımız, torunlarımız, 21 Mart 2013 tarihini yeni bir cumhuriyetin ilanı olarak, bayram günü olarak kutlayacaklar.

        İlk önce Abdullah Öcalan'dan çok olgun, sağlam analizlere dayalı bir gelecek tasarımı ve yeni cumhuriyetin temel taşlarını oluşturacak fikirlerle dolu açıklama geldi.

        Sonra bütün televizyonlarda Nevruz kutlamalarının olgunluğu, böyle görüntülere hasret olan insanlarımıza naklen aktarıldı.

        Bence Öcalan, bu süreçte gösterdiği olgunluk ve liderlik vasfıyla hangi satır arası okunursa okunsun olumluluk akan, hiçbir falsosu olmayan bir açıklamayı çok zor şartlar altında ve çok kritik bir zamanda yaparak bu ülkenin geleceği için sağlam bir adım attı.

        Tabii dünkü ülke zaferinde bu ülkenin siyasi liderliğinin zor şartlara, tehlikelere göğüs gererek attığı cesur adımların rolünü her zaman minnetle hatırlamalıyız. Ayrıca siyasi otorite dışında sürecin uygulayıcısı olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın gösterdiği özverili vatansever mücadeleyi de katiyen unutmamalıyız.

        Daha çok büyük laflar edebilirim, ama ben sadece bir erkek çocuk babası olarak dünden itibaren oğlumun geleceğine bu ülkede çok daha emin bakmaya başladım.

        Sadece bu nedenle de olsa -ki bu bence yeterli nedendir- bu süreci sonuçlandıran herkese, başta siyasi iktidara ve onun direktiflerini uygulayanlara teşekkür borçluyum.

        Dediğim gibi, çocuklarımız 21 Mart 2013 tarihini ileride bir bayram olarak kutlayacak ve inşallah ben de yaşlı bir adam olarak onların sevincini ve gururunu paylaşacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ