Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Kızım tecavüze uğradı, adalet istiyorum"

        IŞIL CİNMEN

        HABERTURK.COM

        icinmen@haberturk.com

        Ahmet İnce, bir baba. 16 yaşına gireli 20 gün olmuşken tecavüze uğrayan kızının arkasında duruyor, hakkını arıyor.

        İnce’nin anlattığına göre 30 yaşındaki akrabaları A.Ç, 16 yaşındaki B.İ’ye üç kez tecavüz etti. Evli ve iki çocuk babası A.Ç, tecavüz raporuna rağmen serbest bırakıldı. Baba Ahmet İnce, duruşma tarihi olan 7 Mayıs’tan önce A.Ç’nin kayıplara karışmasından korkuyor.

        Facebook'ta yardım istedi

        Ne yapacağını bilemeyen baba, bize ulaşmadan önce Facebook’una şöyle yazdı:

        “Merhaba ben Ahmet İnce. Kızım akrabamız tarafından üç defa tecavüze uğradı. Korkudan bunu bana ve annesine söyleyemedi. Ben bu durumu öğrendim ve kızımın babası olarak sonuna kadar arkasındayım. Bu şahıs hakkında şikâyette bulundum ve yakalandı ama iki gün sonra serbest bırakıldı. Kızıma doktor raporu da aldım ama “15 -16 yaş ayrımı var. Üç kez olduğundan rızası dâhilindedir” gibi olgular ortaya koyarak olayın tecavüz sayılması engelleniyor. 7 Mayıs’ta kızımın mahkemesi var fakat ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizlerden yardım istiyorum.”

        Komşusu, B.İ’nin vücudundaki morlukları fark etmiş

        Sonuna kadar kızının arkasında duracağını söyleyen baba, olayı Haberturk.com’a şöyle anlattı:

        Tarih: 26 Şubat Yer: Denizli.

        “A.Ç akrabamız, evimize girip çıkan biriydi. Bir gün zanlının ablasına gideceklerdi, kızımı ellerimle ona teslim ettim. Otomobili durdurmuş, kızımı bir bara sokmaya çalışmış, B.İ itiraz edince ilk tecavüz otomobili çektiği bir köşede olmuş. Daha sonra ablasının evine gitmişler. O gece sabaha kadar kızıma ulaşamayınca Çocuk Şube’ye gittim. Ertesi sabah kızım geri geldi.”

        B.İ, babasından korktuğu için babasına bir kız arkadaşında kaldığını söylemiş.

        Daha sonra misafirliğe gittikleri bir evde öğretmen olan bir komşuları, B.İ’nin vücudundaki morlukları fark etmiş ve olay böylece ortaya çıkmış.

        Doktor raporu "tecavüz" diyor

        Ahmet İnce, B.İ ve annesi polise giderek zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve doktor raporu almışlar. Babanın söylediğine göre, rapor B.İ’nin tecavüze uğradığını kanıtlıyor.

        "Kızımı çok seviyorum, kızıma bunu reva gören hak ettiği cezayı alsın"

        Ahmet İnce telefonda, “Nasıl olur?” dedi.

        “Şu anda kimse A.Ç’den haber alamıyor. Ya kaçtıysa? Kim verecek bunun hesabını? En büyük korkum N.Ç davası gibi olması, o çocuğa yaşatılanları, kızımın da yaşaması … Kızımın rızası yoktu. Olaydan sonra kendini balkondan atmaya, intihar etmeye çalıştı. Şimdi onu şehir dışına gönderdik, psikolog yardımı alıyor. Kızımı çok seviyorum, kızıma bunu reva görenin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Yoksa nasıl ayakta kalırız? Kızım bunu nasıl atlatır?”

        Ahmet İnce, kızının arkasında adıyla, sanıyla, tüm gücüyle duruyor. Yani aslında “normal” olanı yapıyor. Ama maalesef, suçun da ve cezanın da tecavüze uğrayanın omuzlarına yüklenebildiği bir coğrafyada bu bile bir haber değeri taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ