Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gürsel Tekin'den açıklama

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''AKP, AKP'li akil adamlar arıyor. Biz Türkiye'nin toplumsal barışını sağlayabilecek akil adamlar projemizin olduğunu 1,5-2 yıl önce ifade etmiştik'' dedi.

        Tekin, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Masası Araştırmacısı Andrew Gardner ve Türkiye Direktörü Murat Çekiç ile parti genel merkezinde görüştü.

        Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, konuklarıyla ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

        Gardner ve Çekiç'in bu konularda hazırlamış oldukları bir raporu kendisine sunduklarını aktaran Tekin, bunun yanı sıra 4. Yargı Paketi kapsamında da özgürlüklerin genişletilmesi konusuna değindiklerini söyledi.

        CHP olarak 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını bildiren Tekin, Türkiye'de bu alanda yaşanan sorunlara ilişkin bir sunum gerçekleştireceklerini anlattı. Tekin, CHP'nin hedefinin basının kendini daha rahat ve özgür hissettiği bir Türkiye olduğunu vurguladı.

        ''Akil adamlarla makul adamları hep karıştırdık''

        Gürsel Tekin, basında ''Akil Adamlar Komisyonu'' üyelerine ilişkin yer alan haberlerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

        ''Akil adamlarla makul adamları hep karıştırdık. Bu, CHP'nin seçim öncesi kamuoyuyla paylaştığı bir projedir. Bu projenin temel amacı toplumsal uzlaşma yaratmaktır. Yoksa dostları, arkadaşları, yandaşları bir araya getirelim burada toplumsal barışı sağlasın demek mümkün değil. Bizim önerdiğimiz yöntemle şu an AKP'nin yöntemi çok farklı. AKP, AKP'li akil adamlar arıyor. Biz Türkiye'nin toplumsal barışını sağlayabilecek akil adamlar projemizin olduğunu 1,5-2 yıl önce ifade etmiştik.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ