Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beşiktaş'ta CHP'lilere yönelik ikinci kez polis müdahalesi yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in biber gazından etkilenerek bir binaya girdi.

        Beşiktaş'ta CHP'lilere yönelik ikinci kez polis müdahalesi yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, biber gazından etkilenerek bir binaya girdi. Çıkışta bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in gazdan etkilendiği ve önlem amacıyla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.Tekin, hastanede yapılan müdahalelerin ardından taburcu oldu.

        Beşiktaş Meydanı'nda toplanan göstericilere polis ikinci kez müdahale etti. Müdahale sırasında bazı CHP'liler fenalık geçirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin de gazdan etkilendi.Bunun üzerine Tekin, basın mensuplarına açıklama yaptı.

        İşte Gürsel Tekin'in o açıklaması:

        Elbette toplanmaya devam edeceğiz onların gazlarından sazlarından korkacak değiliz. Polislere lafım yok ama onlara bu cesareti kim verdiyse onlarla hesaplaşacağız. Bizleri göre göre bu muamele yapılıyorsa sokak aralarında kim bilir nasıl müdahaleler ediliyordur. Burası Taksim mi? Kendi ilçe merkezimize gidemeyeceksek; bunu da kamoyunun takdirine bırakıyorum. Tekin, Taksim'e çıkmak isteyip istemedikleri sorusuna ise, 'Taksim dediğiniz burada... Gazeteler televizyonlar büyük günah işliyor herkes inşaat görüntülerini veriyor. Yarın 1 milyon insanın dolaşabileceği Taksim Meydanı'na bugün 30 bin emekçi giremiyor.' diye tepki gösterdi.

        HASTANEYE KALDIRILDI

        Tekin, açıklamadan sonra gazdan yoğun şekilde etkilendiği için ambulans çağrılması talep edildi. Bunun üzerine parti otobüsünden ambulansın gelmesi için anons yapıldı. Gürsel Tekin otobüsten inerek, olay yerine gelen ambulansa bindi. Gazdan etkilenen Tekin, hastaneye kaldırıldı.

        TABURCU OLDU

        Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de tedavi edildikten sonra taburcu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        Kendilerine yapılan müdahalenin çok yanlış olduğunu belirten Tekin, "Gidelim dolaşalım dedik, Tayyip bey de bize gaz sıktı. Bu manzaraları hep beraber yaşadık. İki gün önce tüm gazete ve televizyonlarda kimyasal silah kullanılabilir manşetleri vardı. Tayyip beyin Saddam'dan, Hüsnü Mübarek'ten ne farkı var ki soruyorum sizlere. Allah aşkına bir bakın Birleşmiş Milletlerin kararlarına. Savaş anında ambulanslara müdahale edilemez. Ambulansa gaz sıktılar bu nasıl insafsızlıktır." dedi.

        'HESABINI SORACAĞIZ'

        Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara da seslendiği açıklamasında yaşananları Ankara'ya da taşıyacaklarını belirterek, "Ey Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar sizlere sesleniyorum. Bunların arkasını bırakmayacağız. Her tarafta güvenlik kameraları var bir bakın onlara. Biz sadece ilçe binamıza yürümek istedik onlarda yürüyün dediler ve aradan üç dakika geçmeden hepimizin üzerinde gazlar. Bu otoriter faşizMe destek verecek misiniz basın? Bunu sizler yarattınız. Evet bir canavar yarattınız ve bu canavar da bize gaz sıkarak barış dersi veriyor. Şiddetle kınıyorum ve bunun hesabını soracağız. Cuma günü Merkez Yürükme Kurulu'muz (MYK) var ve bunu orada uzun uzun konuşacağız." diye konuştu.

        1 Mayıs olaylarında CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin ile beraber gazdan etkilen eski milletvekili Ercan Karakaş ise polisin gaddarca müdahale ettiğini ve demokrasinin olamayacağını söyledi. Karakaş, şöyle devam etti:

        'GADDARCA MÜDAHALE ETTİLER'

        "Bize gaddarca müdahale ettiler ve böyle demokrasi olmaz. Üç - dört defa gazın içinde kaldık. Arkadaşlarımız söyledi sadece ilçe binamıza gitmek istedik ama buna rağmen gaddarca müdahale ettiler. Bilerek bunu yaptılar. Dünyanın her ülkesinde kutlanıyor ama böyle bir rezillik olmadı. Hükümet 1 Mayıs'ta hiç bir sendikacıyı ve ana muhalefet partisini düşman ilan edip müdahalede bulunamaz. Elbette bunun hesabı sorulacaktır."

        Daha sonra Gürsel Tekin ve beraberindekiler Taksim Meydanı'na doğru yürüdüler.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ