Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muğla'da 4,6 büyüklüğünde deprem

        MUĞLA'da bu sabah merkez üssü Ula İlçesi olan Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ula'nın yanı sıra Marmaris İlçesinde de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu, herhangi bir hasara yol açmadı.

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Ula İlçesi'ne bağlı Şirinköy olarak saptadığı deprem saat 06.02'de meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde 4.6 büyüklüğünde bir depremin ardından aynı bölgede saat 06.07'de 3.6, saat 06.17 ise Yeşilçam Köyü'nde 2.6 büyüklüğünde depremler oldu. Marmaris'te de hissedilen deprem, herhangi bir hasara da neden olmadı. Paniğe kapılan bazı vatandaşlar ise sokağa çıkarak bir süre kapalı alanlara girmedi.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Muğla'daki 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası ilk 3 saat içinde büyüklükleri 1.8 ile 3.4 arasında değişen 20 artçı depremin gerçekleştiği ve artçı depremlerin sürdüğü bildirildi.

        AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, saat 06.02'de Muğla'nın Ula ilçesinde 4.6 büyüklüğünde ve yüzeyden 25,43 kilometre derinlikte depremin meydana geldiği hatırlatıldı. Herhangi bir hasar ve can kaybına yol açmayan depremin başta Muğla'nın ilçeleri olmak üzere yakın il ve ilçelerde de hissedildiği bildirilen açıklamada, "Söz konusu depremi takip eden ilk 3 saat içerisinde büyüklükleri 1.8 ile 3.4 arasında değişen 20 artçı deprem gerçekleşmiş olup, artçı deprem aktivitesi devam etmektedir" bilgisi yer aldı.

        Açıklamada, AFAD Başkanlığının bölgedeki deprem aktivitelerini "7/24 takip ettiği" ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ