Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Biri palayla vursa’ özrü

        Taksim Talimhane’de Gezi Parkı eylemcilerine saldıran ve kamuoyunda “Palalı saldırgan” olarak anılan Sabri Çelebi’nin mahkemece serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın Twitter’da “Biri çıkıp Sümeyye’nin k... palayla vursa ne olurdu acaba’’ diye yazması büyük tepki çekti.

        Takipçilerinden gelen tepkiler üzerine twit’i silen Sapan, twit’i rica üzerine kaldırdığını belirterek

        “Başbakan’ın danışmanlarından biri aradı. ‘Rica ediyorum, kaldır’ dedi. Merhabamız olduğu için kaldırdım” dedi. Sapan, ikinci bir twit daha atarak “Ağlak Bilo (Bülent Arınç’ı kastederek): ‘Bu palalı arkadaşı neden salmışlar, bu bana sorulacak soru değil’ demiş. Ne diyim Allah senin kızına da aynı davranışı versin” ifadelerini kullandı.

        ‘BU BİR BENZETME’

        Twit’inin arkasında olduğunu ifade eden Sapan, “Düşüncemden vazgeçmiş değilim. Gezi Parkı direnişinde 120 metreden atılması gereken gaz bombaları, 6 metreden sıkılarak 12 kişinin gözünü çıkardı. 6 kişi öldü. 2 kişiye cinsel tacizde bulunuldu. Sokak ortasında göstericilere palayla saldıran serbest bırakılıyor. Bütün bunlara kimse ses çıkarmıyor. Bunlar Başbakan’ın yakınına yapılsa ne olurdu? Sonuçta bu bir benzetme” dedi.

        GÖKÇEK’TEN TUTANAK

        Sapan’a en sert tepki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek, hamile karısını dövdüğü gerekçesiylemahkemelik olan Sapan’ın şiddet gören eşinin ifade tutanağını Twitter’da yayınladı. Gökçek “3 bin TL adli para cezası alıp hükmün açıklanması geri bırakıldı mı yiğidim? Senden erkek olsa ne yazar” dedi. Sapan ise “Bu iddiaların gerçekle ilişkisi yok. Geçmişte eşim çıktı bu konuda açıklama yaptı. Benim eleştirime verecek yanıtları bu mudur” açıklaması yaptı.

        ÇELİK: DENSİZLİK

        AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise twit’i “densizlik” ve “ahlaksızlık” olarak nitelendirdi. “CHP, Kamer Genç’ten, Levent Gök, Hüseyin Aygün’e kadar yaptıkları karşısında hiçbirisiyle ilgili elle tutulur bir şey yapmadı” diyerek şöyle konuştu: “Biz en son bir milletvekilimizi uygunsuz sözlerinden dolayı disiplin kuruluna verdik. Yıldıray Sapan’ın yaptığı haysiyetten yoksun ve zavallılıktır. Densizlik ve ahlaksızlıktır. Sayın Başbakanımızın ailesine, kızına dil uzatmak senin ne haddine. Aile terbiyesi görmemiş insan. Nitekim hamile eşine yaptıklarıyla ilgili bir yığın iddia var. Eşinin karnındaki çocuğu döverek öldürmekten mahkûmiyet almış olmasına rağmen CHP getirmiş bu kişiyi vekil yapmış. CHP’nin yetkili kurulları, milletvekillerinin bu edepsiziği ile ilgili eğer suskun kalırsa o da bunu kabullenmiş sayılır. CHP gereğini yapmalı.” Gün sonunda CHP özür diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ