Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Terörü kökten bitireceğiz"

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Terör, hamdolsun şimdi durdu, ama onu kökten bitirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çözüm süreci konusunda hükümetimiz kararlı. Türkiye üzerinden onu atmak, ayağındaki prangayı çözmek için bütün gayretimizi gösteriyoruz" dedi.

        Atalay, TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte beraberinde AKP Kırıkkale Milletvekilleri TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Adalet Komisyonu üyesi Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve partililerle birlikte Balışeyh, Delice ve Sulakyurt ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Atalay Türkiye'nin iyi yolda olduğunu, terörü kökten bitireceklerini söyledi.

        Balışeyh'te halka hitaben konuşan Atalay, "Terörü kökten bitireceğiz. Terör hamdolsun şimdi durdu, ama onu kökten bitirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çözüm süreci konusunda hükümetimiz kararlı. Kararlı şekilde artık Türkiye üzerinden onu atmak, ayağındaki prangayı çözmek için bütün gayretimizi gösteriyoruz. Türkiye bu terörden çok acılar çekti, çok zarar gördü. Bizim AK Parti hükümetlerinin bir özelliği, Türkiye'nin kronik çözümlerini çözmek. İşte parada sıfır atılacaksa atarız. Terör en büyük sorunsa onu bitirmek, enflasyon büyük sorunsa onu düşürmek. Başka akla ne gelirse uluslararası alanda da böyle. Ama bu hep sizlerin verdiği destekle oluyor" diye konuştu.

        SANDIK MİLLET DEMEKTİR

        Hükümetin, milletin sandıkta verdiği destekle bunları yaptığını belirten Beşir Atalay şöyle devam etti:

        "Siz bize bir gün 'yeter artık' derseniz, 'desteği vermiyoruz' derseniz, biz de bırakırız. Bu böyle, ama sandığı çok önemli görmek lazım. Sandık millet demektir. Sandık milletin iradesi, tercihi demektir. Sandığı önceleyen başka bir şey olamaz. Sandık demokrasinin simgesidir. Sandığı bir kenara koyarsanız, sandık önemsiz derseniz demokrasi olmaz.

        Buradaki gözettiğimiz sizsiniz, milletimiz, vatandaşımız. Vatandaşımız ölçecek, tartacak hizmetleri, kimin neyi yapacağını, yaptığını görecek. Vatandaşımız verecek yetkiyi. Bu yetkiyi asla başkası vermez. Buna biz de müsaade etmeyiz, etmedik de. Sizler de buna asla müsaade etmeyin. Onun için biz dünyadaki gelişmelere de karşı koyuyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ