Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Komutanlar "Gazi" düğününü renklendirdi

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada dizinden yaralanan ve koltuk değneği ile yürüyebilen gazi Özer Bay'ı mutlu gününde komutanlar ve mülki erkan yalnız bırakmadı. Van'daki düğüne katılan üst düzey komutanlar, halay çekip misket oynayarak çiftin mutluluğuna ortak oldu. Düğünde, çelenk gönderen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve eşinin tebrik mesajları da okunurken, Gazi Özer Bay, "Genelkurmay mutluluğumu ikiye katladı" dedi.

        Van'da dünya evine giren gazi Özer Bay'ın mutluluğuna ildeki üst düzey komutanlar ve mülki erkan da ortak oldu.

        Beytüşşebap'ta 3 Eylül 2012 tarihinde 10 askerin şehit olduğu terörist saldırı sonrasında görev yaptığı Bolu Komando Tugayı'ndan Beştüşşebap'a giden uzman çavuş Özer Bay (28), teröristlerle girdiği çatışmada diz kapağından yaralandı.

        Olay yerinden helikopterle alınarak ilk müdahalesi yapılan Bay, kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 3 ameliyat geçirdi. Tedavisi süren ve koltuk değneği yardımıyla yürüyebilen Bay, görev yaptığı Bolu'da tanıştığı ve geçirdiği kötü günlerdeki en büyük destekçisi olan Gülşah Aydik ile evlenmeye karar verdi.

        Ramazan ayında, Genelkurmay Başkanlığınca şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen iftar yemeğine davet edilen Bay, iftarda Genelkurmay Başkanı Özel'i düğününe davet etti.

        KOMUTANLAR DÜĞÜNE KATILDI

        Düğünlerini Van'ın Erciş ilçesinde yapan Özer ve Gülşah çiftini, bu mutlu günlerinde çok sayıda üst düzey komutan da yalnız bırakmadı.

        Genelkurmay Başkanı Özel'in çelenk gönderdiği düğünde, Özel çiftinin tebrik mesajı da okundu. Mesajda, "Davet edildiğimiz düğün törenine katılamadığımız için üzgünüz. Her iki aileyi de candan kutlar, genç çifte ömür boyu sağlık ve mutluluklar diler, sevgilerimizi sunarız" ifadeleri yer aldı.

        Düğün törenine katılan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu da çifti tebrik etti.

        DAMADIN ŞAHİDİ KOLORDU KOMUTANI

        Davul zurna ve misafirlerin alkışları arasında salona gelen çift, düğün pastasını kestikten sonra birlikte dans etti. Tebriklerden sonra Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu çiftin nikahını kıydı. Gelin Gülşah Aydik'in şahitliğini Kaymakam Barbaros Baran, damadın şahitliğini Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu yaptı.

        İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, 108'inci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Atabek, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Jandarma Albay Savaş Yılmaz, İlçe Kaymakamı Barbaros Baran ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal davetlilerle birlikte halay çekip, misket oynayarak genç çiftin mutluluğuna ortak oldu.

        "MUTLULUĞUM İKİYE KATLANDI"

        Ramazan ayında katıldığı iftar programında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet ettiği sırada kendisini Van'daki düğününe davet ettiğini belirten damat Özer Bay, çok mutlu bir gün yaşadığını ve Genelkurmay Başkanlığınca düğününe ilgi gösterilmesinin mutluluğunu ikiye katladığını dile getirdi.

        Çok heyecanlı olduğunu ve kötü günlerin ardından böyle bir mutluluğu yaşadığı için Allah'a şükrettiğini anlatan Bay, şunları söyledi:

        "Bolu'da görev yaptığım sırada eşimle tanıştım ve evlenmeye karar verdik. Ancak 3 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen saldırıdan sonra takviye güç olarak Beytüşşebap'a geldik ve burada girdiğimiz çatışmada bacağımdan yaralandım. Çok uzun, yorucu ve sıkıntılı bir tedavi dönemi geçirdim. Tedavilerim hala devam ediyor. Bu süreçte ailemle birlikte Gülşah, benim en büyük destekçim oldu. Hiç yanımdan ayrılmadı ve hep bana moral verdi. Şimdi hayatımı onunda birleştirdiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Düğünüme destek veren başta sayın Genelkurmay başkanımız olmak üzere, tüm komutanlarıma ve yakınlarıma teşekkür ederim."

        "BİZİ HİÇBİR ŞEY AYIRAMAZ"

        Gelin Gülşah Aydik ise "Çok mutluyum. Bolu'da tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Sonrasında yaşanan olaylar ve tedavi sürecinin ardından, bugün hayal ettiğimiz düğünümüzü gerçekleştiriyoruz. Eşimin yaralanması ve sonrasındaki süreç bizi birbirimizden ayırmadı, aksine daha çok bağlandık. Bir ömür boyu mutlu olmayı diliyorum" dedi.

        EV ALDIKLARI GÜN YARALANMA HABERİ GELDİ

        Damadın annesi Şükran Bay, Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde evlerinin yıkıldığını ve birçok yakınlarının hayatını kaybettiğini söyledi.

        Depremzedeler için yapılan konutlardan kendilerine ev çıktığı gün oğlunun çatışmada yaralandığı haberini aldıklarını anlatan Şükran Bay, "Bu nedenle evi yeni yerleştirebildik. Oğlum çok zor günler geçirdi, hala tedavisi devam ediyor. İyileşip eski günlerine kavuşacağı günü hasretle bekliyoruz. Zor günlerin ardından böyle bir mutluluğu yaşadığımız için Allah'a şükrediyorum. Allah tüm askerlerin, polislerin, herkesin yardımcısı olsun" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ