Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Ayıbınızı temizleyin ve kızınızı öldürün"

        AHMET YUKUŞ-Mehmet KAYAHAN/AHT

        Bingöl’de zihinsel engelli B.Ç.’ye (19) tecavüz eden kimliği belirsiz kişilerle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı çıkmasının ardından B.Ç.’nin annesi HABERTÜRK’e konuştu. Anne Rındiye Ç. (62), “Köylüler ‘Ayıbınızı temizleyin ve kızınızı öldürün’ diye baskı yapıyor” dedi.

        Bingöl’ün Genç İlçesi’ne bağlı Yayla Köyü’nde 18 yıl önce babasını kaybeden B.Ç. (19), 20 Haziran günü karın ağrısı şikâyetiyle Bingöl Kadın DoğumHastanesi’ne kaldırıldı. Genç kızın 5.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Genç kızmahkeme kararıyla koruma altına alınırken, Genç İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı cinsel saldırı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, 22 günde soruşturmayı tamamladı ve engelli genç kızın kendisini hamile bırakan kişilerden şikâyetçi olmadığı, olayda ‘rıza’ sebebinin bulunduğu gerekçesiyle soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Takipsizlik kararı üzerine mağdurenin ağabeyi Mehmet Ç., bir üst mahkeme olan Muş Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimliği’ne itirazda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olmasıyla soruşturma tekrar başlatıldı. HABERTÜRK 35 haneli Yayla Köyü’ne gitti. Yaşanan olay nedeniyle köylüler B.Ç.’nin ailesine mahalle baskısı yapmaya başlamış. Ayıplanan aileyle köyde kimsenin görüşmediği öğrenildi.

        ‘VİCDANSIZLAR BULUNSUN’

        B.Ç. gibi zihinsel engelli bir çocuğu daha olan anne Rındiye Ç., yaşanan olay nedeniyle köyde ayıplandığını gözyaşlarına boğularak anlattı. Rındiye Ç., “Kızımın hamile olduğunu duyduğumda şok geçirdim. Kızım babasız büyüdü. Köy dışındaki evimizde kimseyi rahatsız etmeden yaşıyorduk. Benimgibi okula gitmeyen ve Türkçe bilmeyen kızıma tecavüz etmişler. Kimyaptı bilmiyoruz. Bunu yapanlara soruyorum, yetimkızımdan ne istediniz? Tek isteğim engelli kızımı hamile bırakan vicdansızın bulunması ve gerekli cezaya çarptırılması. B.Ç. ile olaydan sonra hiç görüşemedim. Olay üzerine köylüler bize yüz çevirdi. Kötü dedikodular yapmaya başladılar. Bize ‘Kızınızı öldürün ve bu ayıbı temizleyin’ diyen oluyor. Ama biz adalete güveniyoruz. Çaresiziz, ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ