Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Yeşil yaşıyor, çıkıp doğruları söylesin"

        90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanan eski MİT mensubu Korkut Eken, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın hayatta olduğunu iddia etti. Eken, Yeşil’e; “Çıkıp doğruları söyle” diye seslendi.

        ‘ÖCALAN’A SUİKAST YAPILACAKTI’

        Edinilen bilgilere göre soruşturma kapsamında Korkut Eken’e faili meçhul cinayetlerde kullanıldığı öne sürülen Emniyet’in kayıp silahları soruldu. Eken, “O silahlar Abdullah Öcalan’a suikast için kullanılacaktı” iddiasında bulundu. Korkut Eken, özetle şunları söyledi: “Kayıp olduğu iddia edilen o silahları Emniyet envanterinden alarak Özel Harekât polislerinin eğitimi için kullandım. Tüm Özel Harekât polislerini bizzat ben eğittim. Bunlardan bir kısmını devlet operasyonları için yurtdışına gönderdim. O dönem MİT ve Emniyet, Öcalan’ın yerini tespit etti. Yurtdışında Öcalan’a suikast düzenlenecekti. Silahların bir kısmını bu birimlere dağıttık. Ancak daha sonra operasyondan vazgeçildi. Silahlar iade edilmedi.”

        ‘YEŞİL’İ HERKES KULLANDI’

        Meclis Susurluk ve Faili Meçhul komisyonlarında Yeşil’le ilgili iddialarını tekrar eden Korkut Eken, “90’lı yıllarda Yeşil’i JİTEM ve bütün istihbarat birimleri kullandı. Yeşil, MİT ve jandarma ile çalıştı. Çıkıp doğruları söylesin. Karanlık bir dönem aydınlanacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ