Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tramvayın altında feci şekilde can verdi

        Eskişehir'de korkuluklardan atlayıp yolun karşısına geçmek isteyen 9 yaşındaki Salih Şirinli tramvayın altında kaldı. Feci şekilde can veren çocuğun cesedi bir saatte tramvayın altından çıkarıldı. Gözaltına alınan vatmanın cep telefonuyla konuştuğu öne sürüldü.

        Olay, saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet Bulvarı Alanönü Tramvay Durağı yakınında meydana geldi. Korkuluklardan atlayıp tramvay hattından karşı yöne geçmek isteyen Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Salih Şirinli'ye vatmanlığını 30 yaşındaki Hakan Küçükpınar'ın yaptığı Yunus Emre Devlet Hastanesi-Otogar seferini yapan tramvay çarptı. Tramvayın altında kalan Salih Şirinli olay yerinde feci şekilde can verdi.

        Salih Şirinli'nin cesedinin çıkartılması için olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile belediyenin ESTRAM şirketi ekipleri bir saatten fazla çaba sarf etti. Kazanın meydana geldiği yerin karşısındaki fotoğrafçıda çalışan baba Atilla Şirinli oğlunun cesedinin çıkarılma çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Çevrede toplanan vatandaşlar aynı yerde sık sık tramvay kazalarının meydana geldiğini, burada hız kesilmesi ve gerekli önlemlerin alınmasını isteyerek belediye yetkililerine tepki gösterdi.

        Salih Şirinli'nin cesedi tramvay altından çıkartıldıktan sonra ceset torbasına konulup Eskişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaklaşık 60 kişi ceset çıktıktan sonra bir süre tramvay yolunu kapattı. Vatandaşlar kazalara karşı gereken önlemin alınmasını istedi. Yakındaki bir apartman penceresinden de bir kadın tencereye kaşıkla vurarak tramvay kazasını protesto etti.

        Olay yerinin karşısında işyeri olan Ahmet Yılmaz da tramvayı kullanan kişinin korna çalmadığını, kaza sırasında cep telefonuyla konuştuğunu öne sürdü. 3 yıl önce işyerinin bitişiğindeki Tekel bayiinde kendisini bacağından bıçakla yarayan 4 kişiyi içki şişeleri atarak kovalayan, bu görüntüleri internette tıklanma rekoru kırılıp 'Tekel savaşçısı Ahmet Abi' olarak adlandırılan ve Eskişehir'de son yapılan seçimlerde bağımsız milletvekili adayı da olan Ahmet Yılmaz, "Tramvayı kullanan vatman cep telefonuyla konuşuyordu. Uyarı olarak korna da çalmadı. Çocuğa çarpıp altına aldıktan yaklaşık 10 metre sonra durdu. Ayrıca tramvayı kaldırıp çocuğun cesedini çıkarmak için getirilen makine de çalıştırılamadı" dedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatman Hakan Küçükpınar'ın gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ