Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklama!

        Başbakan Erdoğan, "Her sabah çocukları sıraya dizip soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir" dedi.

        "Biz slogan milliyetçisi değiliz" ifadesini kullanan Erdoğan,"Bizim için milliyetçilik, millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağınaltında o çocuklara 1933'lerdenkalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik, o çocuklara okuyacakları okul inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıflar inşa etmektir.Milliyetçilik o çocuklaraen modern eğitim imkanlarını sunmaktır. En önemlisi de milliyetçilik, çocuklara slogan attırmak değil, onlara bir vizyon, bir ufuk sunmaktır. Onlara güçlü bir Türkiye emanet etmektir" dedi.

        "LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ"

        Okullarda akıllı tahtalar kullanılmaya, çocuklaratablet bilgisayarlar verilmeye başlandığını belirten Erdoğan, "Milliyetçilik bu. Öyle kafatası milliyetçiliğiyle ülkeler kalkınmaz. Bunlar tarihleri boyunca ne yaptılar? Türküm dediler ama Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler.Doğruyum dediler, Türkiye'yi yolsuzluklara mahkum ettiler.Çalışkanım dediler, yıllarca yan gelip yattılar, Türkiye'yi faize, enflasyona, işsizliğe mahkum ettiler" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan,"Bal bal demekle ağız tatlanmaz,balı yersen ağız tatlanır. Lafla peynir gemisi yürümez. Mesele slogan atmak değilmesele iş yapmak.Biz iş yapıyoruz, bizeser üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, Türkiye'nin ve milletin gücüne güç katıyoruz. Biz bunlara aldanıp yolumuzdan asla geri durmayacağız. Biz bunlara laf yetiştirmeye uğraşıp millete hizmettenasla geri durmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        "Artık anamuhalefetin de yavru muhalefetin de liderlerinin ismini ağzıma almayacağım" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Onlara asla cevap yetiştirmeyeceğim, o işleri tamamıyla genel başkan yardımcılarıma bıraktım. Onları diğer arkadaşlarıma bıraktım. Yormaya gerek yok kendimizi" dedi.

        DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

        Demokratikleşme paketine de değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Kamuoyuna duyurduğmuz demokratikleşme paketi inşallah Türkiye'de hem demokrasiyehem ekonomiyehem de kardeşliğimize güç katacak. Biz, sağdan, soldan ne denildiğine değil, sizin ne dediğinize bakarız. Milletim ne diyor, Adana ne diyor,biz buna bakarız. Milletimiz bize yetki verdi, görev verdi, milletimiz bize bir emanet yükledi. Biz, şu anda o emanetin hakkını veriyor, görevimizi yapıyoruz. Sizin istemediğinizi bilinki biz de istemeyiz. Sizin onaylamadığnızı bizonaylamayız. Biz, milletin hakkını, hukukunu, temel hak ve özgürlüklerini pazarlık konusu yapmayız,kimseyle pazarlık etmeyiz. Parti programımızda, hükümet programlarımızda, seçim beyannamemizde ne dediysek,kongrelerimizde ne söylediysek bugün de sadece onu yapıyoruz. 11 yıl boyuncayaptığımız her reforma karşı çıkanlar, yaptığımız her reformdan korku senaryosu üretenler bugün de aynısını yapıyorlar. Göreceksiniz onlar kaybedecek. Ama şunuda bilinki Türkiye kazanacak.Değişime direnenler, statükoyu savunanlar, Türkiye'yi haklarından mahrum edenler, kardeşliğin önünü tıkayanlarkaybedecekama Türkiye kazanacak, ekonomi kazanacak, demokrasi ve kardeşlik kazanacak. Bu yeni reform paketinin de bir kez daha milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

        "RABİA'YI UNUTMUYORUZ, UNUTTURMUYORUZ"

        Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında kendisine Rabia selamı verenlere de seslenerek, "Rabia'yı unutmuyoruz, unutturmuyoruz" dedi. Erdoğan, 2003'te bütçenin yüzde 43'ünün faiz ödemelerine gittiğini, şu anda bu rakamın yüzde 13'e düştüğünü belirterek, "Türkiye'nin bu düşüşten elde ettiği rakam ne biliyor musun? 642 milyar lira. Eski parayla 642 katrilyon lira. Yani faizleri düşürdüğümüz için Türkiye 642 katrilyon tasarruf etti. Reel olarak baktığınızda bu rakam bugünün parasıyla yaklaşık 900 milyar lira, yani 900 katrilyon liraya karşılık geliyor. Milletimin 900 katrilyon lirasını biz tasarruf ettik. Millete, Adana'ya, ülkeye, 81 villayete kazandırdık" diye konuştu.

        Erdoğan, önceki hafta İstanbul'da bir tören yapıldığını hatırlatarak, Türkiye'nin tersanelerinde, yerli imkanlarla inşa edilen ikinci savaş gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, 2002'de "MİLGEM Projesi"ni başlattıklarını, 2004'te ilk gemiyi aldıklarını ve denize uğurladıklarını belirtti. İkinci gemiyi de denize indirdiklerini ve şimdi iki geminin daha inşasına başlandığını bildiren Erdoğan, "Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini inşa edebilen 10 ülkeden biri konumuna yükseldi" diye konuştu. Erdoğan, 2003 yılından önce ordunun ihtiyaçlarının yüzde 75'inin ithalatla sağlandığını ifade ederek, şimdiyse bunun yüzde 50'den fazlasının yerli imkanlarla üretildiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Hayalleri hedefe, hedefleri tek tek gerçeğe dönüştürüyoruz. Hem ekonomiyi büyütüyoruz hem de demokrasiyi tahkim ediyoruz. Türkiye'yi güçlü bir ekonomi, güçlü bir demorasi üzerinde geleceğe taşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmasında, Mısır'da hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esma'nın unutulmaması gerektiğini de belirten Erdoğan, "Biz, Adana'nın İstasyon Meydanı'nda neysek, bizim bir kulağımız da Rabia'dadır. Orada olanları da unutmayız. Çünkü biz biriz, bütünüz. Nerede zulüm varsa biz onların karşısındayız. Zira, zulme rıza zulümdür. Onun için de biz, zalimlerle asla beraber olamayız" ifadesini kullandı.

        ADANA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

        Adana'ya 4 Haziran 2011'de geldiğini hatırlatan Erdoğan, o zaman bazı yatırımlardan bahsettiğini söyledi.

        "Biz, geçmişteki siyasetçiler gibi söyleyip unutanlardan ve unutturulanlardan değiliz. Biz, neyi söylediysek onun peşine düşeriz, yerini buluncaya kadar da peşini bırakmayız" diyen Erdoğan, 2011'de Adana'ya güney çevre yolu ve demiryolu ağından söz ettiğini belirterek, aynı yıl projenin çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. Erdoğan, aralık ayında proje çalışmalarını bitireceklerini, kamulaştırmanın ardından ihaleyi yapacaklarını dile getirerek, 2015'te 28 kilometrelik güney çevre yolunu Adana'ya kazandıracaklarını aktardı.

        Adana'ya bir başka yatırımlarının ise metro olduğunu anlatan Erdoğan, metronun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredileceğini, hızla inşa edileceğini söylediklerini hatırlattı.

        Erdoğan, "Bunu gerçekleştirmek için ben yine bugün burada söylüyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlığımıza uygulama projesini hazırlayıp vermesi gerekiyor. Bu projeyi henüz belediyemiz maalesef hazırlayamadı. İnşallah 30 Mart 2014'te yerel seçimlerin ardından Adana'nın belediyecilikteki talihini de değiştirecek, bu sorunları tek tek ortadan kaldıracak, metroyu da tamamlayacağız, hiç endişeniz olmasın" dedi.

        Bir diğer yatırımın Yüreğir Kültür Merkezi olduğunu dile getiren Erdoğan, 360 kişilik salonuyla toplantı salonları, kütüphane, sergi salonları, atölyeleri ile Adana ve Yüreğir'e modern bir kültür merkezi kazandırdıklarını ve bugün de açılışını yaptıklarını ifade etti.

        Erdoğan, Adana'ya 33 bin kişilik bir stadyum da yapacaklarını söylediğini belirterek, sözlerinin arkasında durduklarını ve stadın sözleşmesini 19 Eylül 2013'te, yer teslimini ise 23 Eylül 2013'te gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Erdoğan, TOKİ'nin yaptığı stadyumun toplam maliyetinin 140 milyon lira olduğunu ifade ederek, 2015 Aralık ayında tesisin tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

        Çukorova Bölgesel Havalimanı'nı da söylediklerini anlatan Erdoğan, havalimanın yer teslimini 15 Mart 2013'te gerçekleştirdiklerini, yatırım süresinin ise 36 ay olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Bölgesel havalimanın 2016 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 357 trilyon. Bu havalimanı Adana'ya hitap edecek, Mersin'e hitap edecek, Çukurova'ya hitap edecek" diye konuştu.

        Havalimanı yapımı için 8 milyon metrekarenin üzerinde bir alanı kamulaştırdıklarını bildiren Erdoğan, söz konusu tesisin yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

        Erdoğan, hem iç hem dış hat trafiğine açık ve büyüyebilir şekilde yapılacak havalimanın kapasitesinin istendiğinde yılda 30 milyon yolcuya çıkarılabileceğini vurguladı.Adana'ya bir büyükşehir hastanesi kazandıracakları müjdesini veren Erdoğan, İstanbul'da müteahhit firmalarla sözleşmelerin imzalandığını aktardı.

        Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

        "Adana Şehir Hastanesinin temelini, işte bugün buradan atıyoruz. İlk etapta bin 320 yataklı olarak planladığımız Şehir Hastanesinin kapasitesini bin 550'ye çıkardık. Bin 550 yataklı bu hastane tamamlandığında içinde 584 yataklı genel hastane, 349 yataklı kadın doğum hastanesi, 189 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi bunun içinde yer alacak. İnşaatı ortalama olarak 30 ay olarak belirledik. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp Adana'ya çok büyük, çok modern ve sadece Adana'nın değil bölge illerin de ihtiyacına cevap verecek bir hizmet kazandırmış olacağız. Bunun da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

        Adana'da iki gün misafir olacaklarını, yarın Kozan ve Ceyhan'da açılışlara devam edeceklerini anlatan Erdoğan, bugün yaptıkları açılışların hayırlı olmasını diledi.

        Temelini atacakları hastanenin bir an önce tamamlanmasını temenni ettiğini belirten Erdoğan, "Bakanlarımızı, bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, özel sektörümüzü, hayırseverlerimizi, belediye başkanlarımızı, belediyelerimizi bu yatırımlardan dolayı özellikle tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

        Alandakilerin Kurban Bayramı'nı da tebrik eden Başbakan Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini de vatandaşlarla söyledi.

        Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında, ağlayarak "Hastanede tedavi istiyorum" pankartı açan bir kadının rahatsızlığı hakkında, danışmanlarını yönlendirerek bilgi aldı. Erdoğan, hasta kadının durumunu Sağlık Bakanlığı yetkililerine iletti.

        Açılışın ardından Adana Entegre Sağlık Kampüsü temel atma törenine canlı bağlantı kuruldu. Erdoğan, burada hazır bekleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'a seslenerek, hastanenin temelini attırdı.

        Diğer yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların toplu açılışını da eşi Emine Erdoğan, beraberindeki bakan, milletvekilleri ve bürokratlarla gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından inşa ettirilen konutlardan bazılarının anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

        Bu sırada bazı hak sahiplerine çocuk sayılarını soran Erdoğan, bir vatandaşın 2 çocuk sahibi olduğunu söylemesi üzerine, "2 tane mi? Neden? Biz ne diyorduk, en az 3 demedik mi? İnşallah torunlarınız çok olur" diye konuştu. Kurada 7. kattan ev hakkı kazanan ve 4 çocuğu bulunduğunu ifade eden bir vatandaşa da Erdoğan, "Tepeden bakacaksın. Maşallah, 4 de çocuk varmış" dedi.

        Erdoğan, törenin ardından alanda görevli 112 Sağlık Hizmetleri personelini de ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra AK Parti seçim otobüsüne bindi. Çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, Adana AK Parti İl Başkanlığına geçti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ