Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Valiye büyük şok!

        Umut TARHAN / AHT

        Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile yıldızları barışmayan 5 Vali yardımcısı geçtiğimiz hafta içinde İçişleri Bakanlığı'na dilekçe ile başvurarak tayin istedi. Van'da büyük yankı bulan tayin isteklerini Ankara'da öğrenen Vali Aydın Nezih Doğan, Van'a döndükten sonra konuyu inceleyip açıklama yapacağını söyledi.

        Konya'dan 3 ay önce Van Valiliği görevine atanan Aydın Nezih Doğan'ın Vali Yardımcılarına hakaret ettiği ve Vali Yardımcılarının da Van'da çalışma ortamlarının kalmadığını gerekçe göstererek tayinlerini başka bir yere istediği iddia edildi.

        Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan'ın geçen hafta İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle başvuru yapıp başka yere tayin talebinde bulundu. Vali yardımcılarının tayin isteğini doğrularken, dilekçenin içeriği konusunda bilgi vermedi. Vali yardımcılarının başka yere tayin istekleri Van'da herkesi şaşırttı.

        Vali yardımcılarının tayin isteğini görev gereği bulunduğu Ankara'da öğrenen Vali Aydın Nezih Doğan, Van'a döndükten sonra konuyu inceleyip açıklama yapacağını söyledi.

        VALİ MÜFETTİŞ İSTEDİ!

        Van Valiliğince, 5 vali yardımcısının görev yeri değişikliği ve ortaya atılan iddiaları incelemek üzere İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edildiği bildirdi.

        Van Valiliğinden, 5 vali yardımcısının Vali Aydın Nezih Doğan ile yaşadıkları problemleri gerekçe göstererek görev yeri değişikliği talep etmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

        Açıklamada, "İlimizde görevli vali yardımcılarının görev yeri değişikliği talepleri ve buna bağlı olarak ortaya atılan asılsız iddiaların incelemesi için valiliğimce İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edilmiştir. Bakanlıkça inceleme için mülkiye müfettişleri görevlendirildiği takdirde, durum bütün yönleriyle ortaya konulmuş olacaktır. Kamuoyumuzun bilgilerine sunulur" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ