Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Not karşılığı cinsel istismar

        Bedirhan ÖZYİĞİT/ANKARA

        HAKKÂRİ Üniversitesi bir skandalla sarsıldı. İddiaya göre; üç öğretim görevlisi ders notu karşılığında öğrencilerle cinsel ilişkiye girdi; kızları tehdit ederek başka erkeklerle ilişkiye girmelerini sağladı. Polis, üç öğretimgörevlisi ile öğrencilerin de aralarında yer aldığı 14 kişiyi gözaltına aldı. İddialara göre Hakkâri’yi karıştıran olay şöyle gelişti: Üniversitede öğretim görevlisi olan İ.Y., H.Y. ve R.Y., kız öğrencilerle yakın ilişki kurdu. Zor durumda kalan kız öğrencilere yardımederek onların güvenini kazanan öğretimgörevlileri, kızlarla üniversite dışında da vakit geçirmeye başladı.

        DAİRE KİRALADILAR

        Öğretimgörevlileri kızlara, “Size yüksek not vereceğiz” diyerek kendilerine bağladı; kızlarla vakit geçirebilmek için bir de daire kiraladı. Öğretimgörevlileri ve öğrenciler sık sık kiralanan bu dairede bir araya geldi. Görevliler, ilk sınavdan sonra öğrencilerine yüksek not verdi.

        Kızları yine notla tehdit eden öğretimgörevlileri, başka erkeklerle de birlikte olmalarını sağladı. İ.Y., H.Y. ve R.Y. daha sonra dersten geçmek isteyen başka öğrencilerle de birlikte oldu. Bir kişi polise ihbar etti. Polis, 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda öğretimgörevlilerinin bir fuhuş şebekesi içinde olduğunu ve bu şebeke üyelerinin de kız öğrencilerle cinsel ilişkiye girdiklerini belirledi. Operasyon başlatıldı.

        Polis, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda önceki gün belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda öğretim görevlileri İ.Y., H.Y. ve R.Y. ile aynı üniversitede okuyan öğrencilerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ