Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeni kurulacak Güneydoğu merkezli Kuzey Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kurucularından Sertaç Bucak, Akşam Raporu'nda Ece Üner'in sorularını yanıtladı

        BDP, HAK-PAR ve HÜDA PAR'dan sonra Güneydoğu merkezli bir partinin daha kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Peki yeni partinin diğer 3 partiden ne gibi farkları olacak, kimlere hitap edecek ve en önemlisi bu partide kimler yer alacak? Siyasetçi Sertaç Bucak, HABERTÜRK TV'de Akşam Raporu'nda Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

        Geçtiğimiz günlerde Mesut Barzani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a gelmesinin ardından Kuzey Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) yasal zeminde partileşeceğini açıklayan Bucak, bu açıklamanın zamanlama açısından bir tesadüf olduğunu, çalışmalarının daha eskiye dayandığını , amaçlarının ise Kürt siyasetinin çoğulculaşmasını sağlamak olduğunu, bunun Türkiye'nin ve Kürt siyasetinin demokratikleşmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

        KDP ne zaman kurulacak? Leyla Zana'nın partiye katılacağı iddiaları doğru mu? PKK'dan ayrılanlarla görüştüler mi? KDP, Kürt sorununa nasıl bakıyor?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ