Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de lisede bıçaklı saldırı, Genç kızlar bıçaklandı

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

        İzmir'in Konak İlçesi'nde kimliği belirsiz, uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir kişi, öğretmeni görme bahanesiyle girdiği lisedeki B.H.B.'yi dört, başka bir okuldaki B.B.'yi de iki yerinden bıçaklayıp izini kaybettirdi. Liselerde dehşet saçan saldırganın yakalanması için polis çalışma başlattı.

        Bugün, saat 15.30 sıralarında kimliği belirsiz, uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir kişi; öğretmeni görme bahanesiyle Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne girdi. Bahçede teneffüste bulunan kız öğrenci grubunun yanına giden saldırgan, "Benden korkmayın" dedi. Daha sonra "Senden niye korkalım" dediği ileri sürülen lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki B.H.B.'yi, kazağının kol kısmına gizlediği bıçakla sırtı ve bacakları da dahil dört yerinden yaraladı. Hızla tel örgülerden atlayıp hemen bitişikteki İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi'nin bahçesine giren saldırgan, burada karşılaştığı 17 yaşındaki B.B'yi karnından iki kez bıçakladı. Dehşet saçan saldırgan, yaya olarak kaçıp izini kaybettirdi.

        BÖBREĞİ ALINDI

        Olayda ağır yaralanan kız öğrenciler, hemen yakındaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı. Ameliyata alınan ve hayati tehlikeleri bulunan kız öğrencilerden B.H.B.'nin bir böbreğinin alındığı öğrenildi. Olayın ardından polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, çevredeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelemler sonrası saldırganın uyuşturucu madde kullanan kaynaştırma öğrencisi olabileceği belirtildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın da, okula gelerek bilgi aldığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ