Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da dolmuş şoförünü "Kız arkadaşınla biraz da ben sevişeceğim" diyerek bıçaklayıp öldüren Şahin Özek, tutuklu bulunduğu cezaevinin hücresinde kendini asarak intihar etti.

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da elinde telsizle kendisine polis süsü vererek dolmuş şoförünü "Kız arkadaşınla biraz da ben sevişeceğim" diyerek bıçaklayıp öldüren 37 yaşındaki Şahin Özek, tutuklu bulunduğu cezaevinin hücresinde kendini asarak intihar etti. Özek'in, daha önce de 9 gasp olayını gerçekleştirdiği iddia ediliyordu.

        1998-2000 yılları arasında, kendine polis süsü veren Şahin Özek, sevgilileri ile baraj gölüne gezmeye giden çiftlerin paralarını gasp etti, cinsel istismarda bulundu. Yakalanan Özek, yargılandığı Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özek, geçen yıl cezaevinden firar edip yine seri olarak özellikle sevgilileri gasp etmeye devam etti.

        9 GASPTAN ARANIYORDU

        Polis ve jandarmanın her yerde aradığı Özek, temmuz ve ağustos aylarında N.A., F.H., S.U., N.Ç., F.E., A.H.D. ve D.E. isimli kadınların içinde para ve cep telefonları ile ziynet eşyalarının bulunduğu çantalarını, İ.G. ve H.S. adlı erkeklerin cep telefonları ve paralarını gasp etti. Mağdurların verdiği eşkallere göre olayları gerçekleştiren kişinin eski sabıkalı Özek olduğu belirlendi.

        "KIZ ARKADAŞINLA SEVİŞECEĞİM"

        Özek, 27 Eylül'de kendisine polis süsü verip, Seyhan Baraj Gölü kenarında otomobilde kız arkadaşı ile sohbet eden dolmuşçu Yusuf Doğruoğulları'nı (25) gördü. Aracın yanına yaklaşıp, "Kız arkadaşınla biraz da ben sevişeceğim. Yoksa sizi karakola götürürüm" dedi. Karşı çıkan dolmuşçuyu bıçaklayarak öldürdü ve yeğeni Gökhan Özek'in kullandığı motosikletle kaçtı.

        GASPTAN İLK DAVA

        Jandarma ekipleri, eski sabıkalılardan yola çıkarak cinayeti Şahin Özek'in işlediğini belirledi ve yeğeni Gökhan Özek ile birlikte gözaltına aldı. Özek ve yeğeni tutuklandı. Özek hakkında cinayet ve gasp suçlarından soruşturma sürerken; S.U.'nun çantasını gasp etmesiyle ilgili Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

        HÜCREDE KENDİNİ ASTI

        Jandarma ve polis bölgesinde çok sayıda gasp ile kapkaç olayını da Özek'in işlemiş olabileceği şüphesi üzerinde durulurken, Adana Kürkçüler Cezaevi'nde tutuklu bulunan Özek iddiaya göre, hücreye alındı. Dün (salı) gece yarısı Özek kendini hücrede iple asarak intihar etti. Gardiyanlarca asılı olarak bulunan Özek'in hücrede dış otopsisi yapıldı. Ardından cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan otopsinin ardından Özek'in cesedi toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edilirken; cezaevindeki intihar ile ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ