Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 28 Şubat davası, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan savunması

        28 Şubat davası sanığı emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, "Özel Kuvvetler Komutanlığının BÇG ile ilgisi yoktur, BÇG'yle ortak bir çalışması olmamıştır" dedi.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın öğleden sonraki bölümünde savunmasına devam eden Kılıçarslan, BÇG'de çalışmadığını, bu kapsamda yapılan toplantılara katılmadığını söyledi.

        Evinde yapılan aramada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'e yazdığı bir mektubun kopyasının bulunduğunu hatırlatan Kılıçarslan, "Bunu internetten temin ettim. 2011'de bana AK Parti İstanbul milletvekilliği teklif edilmiştir" dedi.

        Savunmasının ardından Kılıçarslan'ın sorgusuna geçildi.

        Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "Evinizde bulunan ajandanızda 'BÇG grubu toplantısı' başlıklı bir yazı var. Bu BÇG toplantısı mı?" sorusu üzerine, Kılıçarslan, "Ben bu toplantıya katılmadım. Ancak Özel Kuvvetler komutan yardımcısı katılmış olabilir. O şekilde not almış olabilir" dedi.

        Kılıçarslan, Çetin'in, "Notlarınızda simgesel başörtüsü deniliyor. Bunu biraz açabilir misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

        "Özel Kuvvetler kurmay başkanı olduğumda, annem ve babamın sağlık karnesi vardı. Bunları değiştirmek istedim. Annemin fotoğrafı başörtülü, babamınki sakallı. Kabul etmediler, 'bu şekilde olmaz komutanım' dediler. Çağırdım, babamı sakal tıraşı yaptırdım. 80 yaşındaki annemin başını açtırdım. Ne yapsaydım savcım, yönetmelik böyle."

        "BEN SOKRATES DEĞİLİM"

        Müşteki avukatı Muhammed Emin Özkan'ın, "Savunmanızda sık sık Sokrates'e atıflar yaptınız. Siz de Sokrates gibi, suçları bilerek ve isteyerek mi işlediniz?" sorusuna Kılıçarslan, "Ben Sokrates değilim. Bildiğim doğrular içerisinde, vicdanımın sesini dinleyerek askerlik yeminine bağlı kalarak insan hak ve hürriyetlerinin ile adaletin gelişmesi için dile getirdim" yanıtını verdi.

        Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Siz BÇG içinde yer almadığınızı söylediniz ancak evinizde yapılan aramada ele geçirilen ajandada, el yazısıyla 'irticai faaliyetlerle ilgili bir çalışma başlatacağız' şeklinde yazı var. Bu cümlenin Özel Kuvvetler Komutanlığıyla ilgisi nedir?" sorusunu Kılıçarslan, "Özel Kuvvetler komutanlığının BÇG ile ilgisi yoktur, BÇG'yle ortak bir çalışması olmamıştır" diye yanıtladı.

        Beytar'ın, "Mütedeyyin subayların özel kuvvetlerden atılıp atılmadığını" sorması üzerine Kılıçarslan, "Özel Kuvvetler Komutanlığından irtica nedeniyle hiçbir personel atılmamıştır" yanıtını verdi.

        "ŞÖVALYE RUHLU SUBAYIM"

        Beytar'ın, "Ajandanızda şifreli cümleler var. Sizin gibi özel kuvvetlerde görev yapan bir kişinin ajandasında şifreler bulunması BÇG ile alakalı olduğunuz izlenimi uyandırmaktadır. Bu şifreli yazılarınızdaki amaç nedir" sorusunu, Kılıçarslan, "Demek ki siz şifre uzmanıymışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Bir istihbarat kuruluşuna başvurmanızı tavsiye ediyorum" diye yanıtladı.

        Müşteki avukatı Namık Kemal Urhan'ın, Kılıçarslan'ın evinde geçirilen CD'lerde yer alan BÇG belgelerine değinip, "Siz BÇG'yi savunuyorsunuz" demesi üzerine Kılıçarslan, "Ben vicdan sahibiyim, Allah'ım, kitabım, vicdanım var. TSK'nın şövalye ruhlu bir subayıyım, savunurum" karşılığını verdi.

        Sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan da Kılıçarslan'a bazı sorular yönelterek "Özel Kuvvetler Komutanlığı benim emrim dışında hareket etmemiştir. Bunu zaman zaman kontrol etmişimdir. Eğer özel kuvvetler suç işlediyse cezasını bana verin" diye konuştu.

        Savunması alınan sanıkların, duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı, 20 Ocak Pazartesi saat 09.30'a erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ