Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Gül: Böyle bir yetkim yok

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Gül, İtalya'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

        İtalya'daki temaslarımda AB konusunu geniş bir şekilde ele alacağız. Türk ve İtalya iş çevrelerinin önde gelen temsilcileri ile görüşeceğim. Ziyaretimin diğer boyutu ilişkilerimizin beşeri ve fiziki boyutudur.

        "Prof. Fatih Hilmioğlu için devreye girdiğiniz söylendi. Durumu ciddiyetini koruyormuş. Gelinen nokta nedir?" sorusuna cevap veren Gül, "Defalarca söyledim. Hapishanelerde hasta olanlar yaşlı olanların Adli Tıp'a müracat etmeleri gerekiyor. Buradan çıkan raporlar Adalet Bakanlığı vasıtası ile önüme geliyor. O zaman devreye giriyorum. İnsani meselelerdir. Ama yasal olarak resen birisini affetmeye yetkim yok. Bu süreçlerin hızlanması için gerekli talimatları verdim. Süreçleri takip ettiriyorum." dedi.

        İşte Gül'ün konuşmasından önemli satır başları;

        DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ

        Türkiye dalgalı kur politkası içerisinde. Kur şu noktada olacak diye tespit yok. Merkez Bankası uzmanları nasıl karar verecek ona karar vereceğiz.

        SEÇİM ÖNCESİ SALDIRILAR

        Seçim ortamına girince herkesin konuşmasına dikkat etmesi, daha saygılı dil kullanılması şarttır. TBMM'nin açılışında yaptığım konuşmada dikkat çektiğim söz budur. Herkes daha dikkatli dil kullanırsa gerginliklere fırsat vermemiş oluruz.

        HEPİMİZİN GÖREVİDİR

        Türkiye'nin ortamını normalleştirmek hepimizin görevidir. Sayın Başbakan aynı zamanda siyasi parti başkanıdır görüşlerini açıklayacaktır. Bundan normal bir şey olamaz. Bildiklerini inandıklarını kamuoyu ile paylaşacaktır. Tüm siyasetçilerin, devlet adamlarının tüm herkesin dikkat etmesi gereken şeydir.

        Siyasal mücadeleler her zaman olacaktır. Türkiye'nin demokrasinin hukukun işlediği ülke olduğunu hem kendi halkımıza hem dışarıya göstermek Türkiye'nin çıkarınadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ