Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atatürk Havalimanı'nda çocuk X-Rayden geçti

        Ailesi ile birlikte umre ziyareti için Cidde’ye gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen Yazıcı ailesinin 2 yaşındaki kızı Zeynep Rana Yazıcı az daha yaramazlığının kurbanı oluyordu.

        Yazıcı ailesi umre ziyareti için Cidde’ye gitmek için akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’ne geldi. Ailesinin bilet ve bagaj işlemleri için kontuarda sıra beklerken, diğer çocuklarla oyun oynamaya başlayan Zeynep Rana boş olan bir kontuara yöneldi.

        KAMERALAR SON ANDA GÖRDÜ

        Bu sırada küçük Rana, tartı konveyörün üzerinde bulunan algılama gözünden geçince bagaj taşıma sistemi otomatik olarak devreye girdi. Yürüyen bandın üzerinde bulunan Zeynep Rana, bagaj taşıma bandından yolcu valizlerinin toplandığı şut altına ilerlediği sırada, valizlerin kontrol edildiği X-RAY cihazından geçti. TAV Güvenlik Monitörü’nden güvenlik görevlileri çocuğu fark ederek bagaj taşıma bandını durdurdu. Güvenlik görevlileri tarafından kurtarılan çocuk ailesine teslim edildi.

        HASTANEYE KALDIRILDI

        Anne ve babasının dalgınlığından faydalanarak boş kontuara giden ve oradan bagajların toplandığı yere düşmeden son anda fark edilen Zeynep Rana ilk tedavisi havalimanında yapıldı. Olay sonrası gözünde morarma ve şişlik meydana gelen Rana daha sonra hastaneye sevk edildi.

        DAHA ÖNCEDE İÇ HATLAR TERMİNALİ’NDE YAŞANMIŞTI

        Bu akşam meydana gelen olayın bir benzeri üç yıl öncede iç hatlar terminalinde yaşanmıştı. Diyarbakır’a gitmek için uçağın kalkış saatini bekleyen Iraklı ailenin oğulları Zawandha Muhammed benzer bir şekilde yaralanmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ