Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan ÖTV ve KDV düzenlemesi sözü

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Özel Halk Otobüsleri Buluşması'nda esnafa KDV ve ÖTV'de düzenleme sözü verdi.

        Erdoğan, "Gerek ÖTV, gerek KDV ile ilgili inşallah Maliye Bakanı ile bir çalışma yapacağız. Gerekli adımları da en kısa zamanda atmış olacağız." dedi.

        Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Halk Otobüsleri Esnaf Buluşması'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve özel halk otobüsü esnafı katıldı.

        Buluşmada halk otobüsü esnafına seslenen Erdoğan, "Otobüs şoförlüğü yapmanın ne olduğunu çok iyi bilen bir Başbakan var. İş hayatına 1974'de İETT'de başladım. Otobüs şoförlüğü yapmak zordur, bunu İstanbul'da yapmak daha da zordur." ifadelerini kullandı.

        İstanbul'da otomobile binmenin lüks olduğunu vurgulayan Erdoğan, otomobillerde tek kişinin olmasını eleştirdi. Erdoğan, "Bir otomobilde bir kişi var, yanında kimse yok. Bu aynı zamanda israftır. Elbette özel hayata biz karışmayız. Biz gereken uyarıları yapar, hizmete devam ederiz." şeklinde konuştu.

        İstanbul'a yapılan icraatlara değinen Erdoğan, ihale alan bazı iş adamlarının 17 Aralık'ta savcı karşısına çıkarıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

        "Bunları içeri almak istediler. O paralel yapı. Paralel devlet inşa etmeye çalışıyorlar. Ben halkımın birliğini çok biliyorum ve size inanıyorum. Bu ülkede 'yargı bitti, hukuk bitti' diyorlar. 17 Aralık'ta hukuk var diyenler şimdi neden hukuk var diyemiyorlar."

        Bir yazardan söz eden Başbakan Erdoğan, söz konusu yazarın AK Parti'nin kapatılmasını istediğini ileri sürdü. Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

        "AK Parti'nin kapatılması gerektiğine dair yazılar yazıyor. Sizin nereniz demokrat. Halkın iradesine saygınız yok. Biz milletin iradesi ile geldik, milletin iradesi ile gideriz. Her türlü oyun oynanıyor. Bir medya grubunu girişimcilerden bir tanesi almaya çalışıyor. İki ayrı gruptan birinin devretmesi bile onları rahatsız ediyor."

        Erdoğan, son olarak halk otobüsü esnafına ÖTV ve KDV'de düzenleme sözü verdi. Erdoğan'ın "Gerek ÖTV, gerek KDV ile ilgili Maliye Bakanı ile çalışma yapacağız. Gerekli adımları da en kısa zamanda atmış olacağız. 30 Mart bir kırılma noktası olacak. 30 Mart sonrası İstanbul'u 2023'e daha farklı şekilde hazırlayacağız. Yanlış solama öldürür, yanlış oylama süründürür." sözleri salondakileri coşturdu.

        Programa katılanlar ayağa kalkarak Başbakan'ı alkışladı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ