Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet'te deprem sürüyor

        Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, bugün bir gazetede yayınlanan MİT görevlilerinin, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ni bastığı iddialarını yalanladı. Açıklama yapıldıktan kısa bür süre sonra ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde 28 şube müdürü ile bazı birim amirlerinin görev yerleri değiştirildi.

        Görev değişiklikleri Kahramanmaraş'la bitmedi. İzmir, Erzincan ve Gaziantep'de de değişikliklere gidildi.

        Vali Şükrü Kocatepe tarafından imzalanan atama kararnamesinde, aralarında ilçe emniyet müdürleri, bazı şube müdürleri ile birim amirleri bir başka göreve atandı.

        Buna göre; Özel Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Tatlıbadem Personel Şube Müdürlüğüne, Başkomiser Veli Yiğit Polisevi Şube Müdürlüğüne, Komiser Yardımcısı Yaşar Kanlı Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğüne, Koruma Şube Müdürü Cuma Kaya Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne, Terörle Mücadale Şube Müdürü Ferhat Göktepe Eğitim Şube Müdürlüğüne, Onikişubat İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aral Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Nacar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne, Silah ve Patlayıcı Madde Şube Müdürü Miktat Ataş Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğüne, Personel Şube Müdürü Murat Gülver Koruma Şube Müdürlüğüne, Muhabere Elektronik Şube Müdürü Veli Öztürk İnşaat Emlak Şube Müdürlüğüne, Evrak ve Arşiv Şube Müdürü Adnan Kılıç Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne, Özel Harekat Şube Müdürü İsmail Polat Yabancılar Şube Müdürlüğüne, Güvenlik Şube Müdürü Murat Gözübenli Koordinasyon ve Harekat Şube Müdürlüğüne, Yabancılar Şube Müdürü Yücel Kayadelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, Evrak ve Arşiv Şube Müdürü Ali Yanar Pasaport Şube Müdürlüğüne, Koruma Şube Müdürü Muzaffer Aydın Spor Güvenliği Şube Müdürlüğüne, Personel Şube Müdürü Ergün Şimşek Basın ve Halkla İlişikler Büro Amirliğine, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yavuz Doğan Personel Şube Müdürlüğüne, İnşaat Emlak Şube Müdürü Mehmet Hasanoğlu Koruma Şube Müdürlüğüne, Koruma Şube Müdürü Şükrü Karakan Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne, Emniyet Amiri Adem Sancar Güvenlik Şube Müdürlüğüne görevlendirildi.

        Emniyet Amiri Tuncer Eroktay, Başkomiser Veysel Özpolat ile komiser yardımcıları Yusuf Kara, Fatih Alliş ve Azim Oktar'ın da görev yerleri değiştirildi.

        KAHRAMANMARAŞ VALİSİ: MİTİN ZİYARETİ BİLE SÖZ KONUSU DEĞİL

        Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, MİT görevlilerinin, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ni bastığı iddialarını yalanladı.

        Vali Kocatepe, bir gazetenin internet sitesinde yer alan MİT görevlilerinin Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne baskın yaptığı iddiasını yalanladı. Vali Kocatepe, MİT görevlilerinin ziyaretinin bile söz konusu olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

        "Bugün bir gazetenin internet sayfasında 'Kahramanmaraş’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 4 MİT mensubunun baskın yaparak birimde çalışan tüm ekibi zorla dışarı çıkarmak istedi’ şeklinde iddianın olduğu ifadesi var. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ne MİT mensuplarının emniyete ait bir şube müdürlüğünün ziyareti söz konusu, ne de böyle bir olay söz konusu. Bu haberin kaynağının ne olduğunu bilemiyoruz ama tamamen asılsız ve gerçek dışı bir haberdir. Böyle bir uygulamanın ne hukukta, ne de teamülde yeri vardır. Dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hissettik ama üzüntümüz şudur ki; bu olayla ilgili olarak böyle bir emare, yani MİT mensuplarının Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ni ziyareti bile söz konusu değildir. Bu nedenle üzüntülerimizi ifade etmek istiyorum. Söz konusu gazeteyi şimdi arıyorum. Böyle bir haberin kaynağının ne olduğunu soruyoruz. Bizden teyit almadan yayınlanmasının doğru ve etik olmadığını habercilikle bağdaşmayan bir durum olduğunu da kendilerine de ifade edeceğiz."

        ERZİNCAN'DA 12 ŞUBE MÜDÜRÜNÜN YERİ DEĞİŞTİ

        Son çıkan kararnameyle Ezincan Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Doğan İnci, 12 şube müdürünün görev yerini değiştirdi. Şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda birim amiri ve komiser ile polis memurun da görev yerlerinde değişiklik yapıldığı öğrenildi. Görev değişikliğinin Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından onaylandığı belirtildi.

        İZMİR EMNİYETİ'NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

        İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atandıktan yaklaşık iki hafta sonra Celal Uzunkaya, personel içerisinde yeniden görevlendirme yaptı.

        Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleriyle şube müdür yardımcılarının görev yerlerinde değişiklikler oldu.

        Yeni yapılan atamalara göre, Emniyet Müdür Yardımıcıları Hadi Öztekin, Genel Disiplin Denetleme Şube Müdürlüğü'nden, Yalçın Orhan Radoyo Tv ve Foto Film Şube Müdürlüğü'nden, Öztuğrul Özten Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'nden, Ayhan Uyran Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'nden, Şerafettin Aslan Asayiş Şube Müdürlüğü'nden, Sezai Er Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden, Rıza Murat Yiğitoğlu, Bütçe, Muhabere ve İnşaat Emlak Şube Müdürlüklerinden, Hakan Karahan, Tanık Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nden, Ayhan Saygılı, Personel ve Hukuk İşlerinden, Bahadır Engin, Bakım Onarım ve Uluştırma Şube Müdürlüklerinden, Doğu Ateş Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden, Gürsel Yıldız Koruma Şube Müdürlüğü'nden, Erol Gül, Özel Güvenlik ve Sosyal Hizmetler Şube müdürlüklerinden, Gürkan Yiğit, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden, Murat Öge Havalimanı Şube Müdürlüğü'nden, Burhan Oflas Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nden, Saleyman Kutay Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Şube müdürlüklerinden, İsmail Akıntürk Kaçakçılık, Organize, Mali ve Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinden sorumlu oldu.

        Bazı ilçe emniyet müdürlüklerinden yapılan değişiklik sonrasında, Erdinç Toka Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü, Osman Bahadır Kınık İlçe Emniyet Müdürü, Özgür Duman Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü, Tolga Özgür Gök Buca İlçe Emniyet Müdürü, Ali Akkaş Konak İlçe Emniyet Müdürü, Serkan Kerem Gül Çiğli İlçe Emniyet Müdürü, Adil Metin Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürü, Serkan Yonar Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü, Hakan Becel Çeşme İlçe Emniyet Müdürü, Mahmut Muçlu Urla İlçe Emniyet Müdürü, Tolga Ergüden Seferihisar İlçe Emniyet Müdürü, Bülent Yezek Beydağ İlçe Emniyet Müdürü, Tibet Kurtulan Çocuk Şube Müdürü, Nuri Güner İnşaat Emlak Şube Müdürü, Cihan Pehlivan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü, Ali Yazıcı İkmal Şube Müdürü, Nalan Vural Eğitim Şube Müdürü ve Uğur Yıldız da Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Bunun yanı sıra çok sayıda şube müdür yardımcısı ile ilçe emniyet müdür yardımcılıklarında da değişiklikler meydana geldi.

        GAZİANTEP'TE 120 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde; Terör, Asayiş ve İstihbarat şubelerinde 120 polisin görev yeri değiştirildi.

        İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile 15 gün önce kentte göreve başlayan Emniyet Müdürü Ali Gezer'in talebi doğrultusunda Terör, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 120 polis memurunun yeri değiştirildi. Vali Erdal Ata'nın imzasıyla bugün yürürlüğe giren atama doğrultusunda, aralarında 1 şube müdür yardımcısı, 1 emniyet amiri ile 3 komiserin bulunduğu 120 polis, başka şubelerde görevlendirildi.

        PMYO'YA YENİ MÜDÜR

        Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına Polis Başmüfettişi olarak tayin edilen Osman Etli'den boşalan Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine ise Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nde görevli Polis Başmüfettişi Önder Alptekin atandı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ