Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Oy verirseniz iki elim yakanızda

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Kılıçdaroğlu Başbakan'ın yolsuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını belirterek, "17 Aralıkta bu ülkede ne yapıldığı gözümüzden film şeridi gibi geçti. Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. 4 bakanın çocuklarının yatak odalarında kasaların içinde dolarlar çıktı. Baktılar ki bu iş büyüyor. Kendi özel uçağını Aksaray'a gönderdi. Valiyi aldı. 'Gel emniyet müdürü ol, yolsuzluk operasyonunu kapat' dedi. Polisleri değiştirdiler. Savcıları değiştirdiler. 'Bu operasyon bana karşı yapılmıştır, Bilal üzerinden bana ulaşmak istiyorlar' dedi. Dünya tarihinde ilk kez AKP hükümetinin devleti soyduğunu görüyoruz. Şimdi hırsız deyince akla ne geliyor? Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona hırsız diyor. Hırsız diye unvan verilen adam Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğunda oturur mu? "Başçalan"a başbakan demeyin. Bütün dünyaya nam salmıştır. Adı başçalandır. Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkının en büyük günah olduğuna inanıyorsa, alnında ar damarı varsa bir gün o koltukta oturamaz. Manisa'daki üniversite öğrencisine, 'Hırsız var pankartını taşıma' diyor. Artık bütün dünya onu böyle biliyor. Rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Kimse bir şey yapamaz size. O hırsız. O koltuktan inmediği sürece ona her yerde hırsız diyeceğiz" dedi.

        SEN ZATEN YÜRÜTMENİN BAŞISIN

        Türkiye'nin bir diktatör tarafından yönetildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Diktarör için yargı, yasama, yürütme diye 3 ayrı organ yoktur. Diktatör için yürütme organı vardır, onu da 'yürütme' olarak düşünüyorlar. Sen zaten 'yürütme'nin başısın. Anneler! Çocuğunuz işsizse bunun sebebi başçalandır. Çiftçi kardeşim! Ürettiğinin karşılığını alamıyorsan bunun sebebi başçalandır. Siz Adalet ve Kalkınma Partisi'ni üç kez iktidara getirdiniz. Bugün güneş balçıkla kapatılmıyor, sıvanmıyor. Sizi adam yerine koymadılar. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, çocuklarını paraya boğdular. Her taraflarından dolar akıyor. Bunlara inanmayın. Diktatörler halka yalan söylerler, halkın manevi duygularını, dini duygularını sömürürler. Artık Türkiye'de herkesin gözü açılsın. Neyin ne olduğunu herkes çok iyi bilsin. Kul hakkı yemek günahsa ve sen de gidip hala buna oy veriyorsan sana söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir bakan, koluna 700 bin liralık saat takıyorsa, insaf ya. Bunları serbest bıraktılar. Hepsini. Bir milyar dolar çıkardılar. Başbakanın evinde çıkan para bu. Hepsi serbest kaldı. Milletin vicdanı sızlıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum: Bir başbakanın evinde nasıl olur da bir milyar dolar para olur?" diye konuştu.

        ALIN TERİ İLE KAZANDIYSAN PARAYI DEVLETİN BANKALARINA YATIR

        Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; "Elinizi vicdanınıza koyun. Allah için düşünün. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için düşünün. Dünya tarihinde hangi başbakanın evinde bu kadar para var? Devletin bankaları var, alın teriyle kazandıysan, parayı git oraya yatır. Ama hırsızlık yaptın, parayı oraya yatıramıyorsun. Ben sana hırsız demiyeyim, başçalan demiyeyim ne diyeyim? Bunun adı artık başçalan. Başçalanın yönettiği bir Türkiye istemiyoruz. Ya koltuğu bırak, ya helikoptere bin, başka yere git demiştim. Bazıları eleştiriyorlar, 'Hesap sormayacak mısın' diye. Bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır. Kaçar mı? Emin olun kaçar. Kaç. Ama ben kaçtığın yerden seni geri getireceğim. Hesabını soracağım sana".

        BAŞBAKAN OĞLUYLA YAPTIĞI KONUŞMAYI DOLAYLI YOLDAN DOĞRULADI

        Kasetleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan topluma örnek olması gereken kişidir. Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimse çıkıp, 'Bu kaset yalandır, montajdır' demedi. Herkesi kabul etti. Ama ne zaman Bilal oğlan ile Başbakan arasında kaset çıkınca, 'Bu montajdır. Kriptolu telefonlarım dinleniyor' dedi. Yani oğluyla yaptığı konuşmayı dolaylı olarak doğruladı. Devlet sana kriptolu telefonu devletin gizli konularını konuş diye verdi, yolsuzluk yap diye vermedi. Dün bir ses kaydı daha düştü. Bilal oğlan ada alıyor. Başçalana sormuşlar, 'Oğlun adalar alıyor'. 'Onun aldığı adacık' demiş. Siz bunları iktidar yaptınız. Altına kırmızı plakalı arabalar verdiniz. Bunlar geldiler, sizi soydular. Bunlara oy verirseniz iki elim yakanızda olur. Dik dur eğilme, kutular yanında, dolarlar yanında. Trilyonları götürenler hapisten çıkıyor. Sandığa ayın 30'unda gidin, haramilerin iktidarına hep beraber son verin. Yalan söyleyenden başbakan olmaz. Yalan söyleyenden belediye başkanı da olmaz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ