Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevi firarisi 'bebek yüzlü seri katil' yakalandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde cinayet suçundan yatarken, firar eden ve 'bebek yüzlü katil' lakabı ile tanılan Ali Kaya (35), jandarmanın yaptığı operasyonla yakalandı. Çocukluk arkadaşı olan bir berberin evinde yakalanan Kaya, adliye girişinde gazetecileri karşısında görünce, "Allah-u ekber. Bugün olmazsa yarın olacak Allah'ın izniyle. Allah böyle haklısı layık gördü başka bir şeye gerek yok. Kimse zulüm etmesin. Bugünün yarını da var" diye bağırdı

        Masum görüntüsü nedeniyle "Bebek yüzlü katil" lakabıyla tanınan ve 10 cinayet işlediği gerekçesiyle "seri katiller" listesinde bulunan Ali Kaya, 5 Ocak 2014'te cinayet suçundan yattığı Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak firar etti. Açık görüşün ardından Kaya'nın koğuşunda olmadığını fark eden infaz koruma memurları, durumu cezaevi yönetimine ve jandarmaya bildirdi. Yetkililer ve jandarma, cezaevi çevresinde önlem alarak, güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik güçleri, Ali Kaya'nın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

        EVİN ÇATISINDAN ATLAMAYA ÇALIŞIRKEN SİLAHLA YAKALANDI

        Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan fiziki ve teknik takip sonucu Kaya'nın, Çıksorut Mahallesi'nde çocukluk arkadaşı olan ve berberlik yapan ismi açıklanmayan arkadaşının evinde olduğunu tespit etti. Operasyon için düğmeye basan jandarma, bugün öğle saatlerinde Maaşkuyu Caddesi'nde bulunan evin etrafını sararak baskın yaptı. Jandarmanın geldiğini gören Kaya, bulunduğu evin çatısından başka bir evin çatısına atlamaya çalışırken elindeki silahla birlikte yakalandı.

        25 Aralık Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından firar ettiği Gaziantep H Tipi Ceza infaz Kurumu'na götürülen Kaya, kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilere "Allah-u Ekber" diye bağırdı. Kaya, "Bugün olmazsa yarın olacak Allah'ın izniyle. Allah böyle haklısı layık gördü başka bir şeye gerek yok. Kimse zulüm etmesin. Bugünün yarını da var" dedi.

        Ali Kaya, son olarak 31 Mart 2012'de Gaziantep'in Tışlaki Mahallesi Keçeci Sokak'taki ailesinin evinde oturan Mehmet Poyraz'ı öldürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ