Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Taksim ve Şişli'de polis müdahalesi

        İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis Osmanbey'de biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı.

        Berkin Elvan'ın on binlerin katıldığı cenaze töreninin ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilmesinden sonra binlerce kişi Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

        Osmanbey'de TOMA'larla geniş güvenlik önlemleri alan polis, kalabalığın önünü kesti ve gruba tazyikli su ve biber gazı ile gruba müdahale etti. Grup, ara sokaklara kaçarak su ve gazdan korunmaya çalıştı.

        139 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'da dünkü olaylarda 139 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 39 kişi serbest bırakıldı. İlçelerde gözaltında tutulan 100 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası yaşanan ve akşam da devam eden olaylar da İstanbul'da 139 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 39'u İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Savcı talimatıyla 39 kişi serbest bırakılırken, çeşitli ilçelerde gözaltında bulunan 100 kişinin işleminin devam ettiği öğrenildi.

        ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE MAHSUR KALDILAR

        Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önündeki gruba polis müdahale etti. Müdahale yüzünden insanlar Cevahir'in içinde mahsur kaldı. Cevahir Alışveriş Merkezi'nin içine de atılan gaz bombalarının isabet ettiği görüldü.

        Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır.

        ŞİŞLİ'DE SEÇİM BÜROSUNU ATEŞE VERDİLER

        Şişli'de polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan bir grup, daha sonra Kurtuluş Caddesi üzerindeki AK PArti Seçim Ofisi'ni ateşe verdi. Seçim afişleri ile flamalar bir anda alevler içinde kaldı. (AHT)

        BANKA ŞUBELERİ ZARAR GÖRDÜ

        Pangaltı'daki müdahalenin ardından bir grup, Kurtuluş Caddesi'ne yöneldi. Polise havai fişekler atan eylemciler yol üzerindeki banka şubelerine zarar verdi. Bazı bankaların camları tamamen kırıldı. İçeri giren eylemciler para sayma makinasını dışarı çıkarıp yaktı.

        KAĞITHANE'DE GERGİNLİK

        Kağıthane'de toplanan gruptakiler, Örnektepe Mahallesi'ndeki AK Parti seçim irtibat bürosunun camlarını ve tabelasını kırarak ateşe verdi. Polisin müdahale ettiği eylemciler, ara sokaklara kaçarken çevredeki iş yerlerine zarar verdi.

        ANKARA

        Ankara'da öğlen saatlerinde Güvenpark'ta toplanan grup, Atatürk ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarını trafiğe kapattı. Polis, gruba dağılmaları ve yolu trafiğe açmaları konusunda uyarılarda bulundu.

        Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: 73 GÖZALTI

        Ankara Valiliği, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarda çevreye zarar veren 73 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle Güvenpark'ta öğle saatlerine doğru toplanan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların eylemlerini sonlandırıp dağılmalarına müteakip alandan ayrılmamakta ısrar eden bazı marjinal grupların Kızılay Meydanı ve bağlı ana arterleri kapattıkları belirtildi. Göstericilerin, geçiş yapan vasıtalar ile kamu araçlarına cebir ve şiddet kullanarak zarar verdiğinin tespit edilmesi üzerine 73 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, gözaltına alınanların adli işlemlerine cumhuriyet savcısı tarafından devam edildiğini bildirildi.

        Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Ankara'nın genel hayatını cebir ve şiddet kullanarak olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak, şehrin dirlik ve düzenini bozacak hiçbir duruma izin vermemekte kararlı olduğumuzu belirtir; aziz Ankaralılara gösterdikleri duyarlılıkları, anlayışları ve her zaman ortaya koydukları aklıselim davranışlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz."

        İZMİR

        İzmir'de, KESK, DİSK, TMMOB, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplandı.

        Burada yapılan basın açıklamasının ardından CHP'li milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler alandan ayrılacakları sırada, oturma eylemi yapmak için İzmir Valiliği ve tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu alana yürüyüşe geçen grubu polis durdurdu. Geçişe izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde ikazlarına uymayan gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahaleye grubun da taş ve sopalarla karşılık vermesi üzerine, polis biber gazı da kullandı.

        Gazdan çok sayıda kişinin etkilendiği gözlenirken, bazı kişiler ise korunmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydandaki hizmet binasına sığındı.

        Müdahaleyi engellemek amacıyla TOMA'lar ile grup arasına giren bazı CHP milletvekillerinin de tazyikli su ve biber gazından etkilendiği gözlendi.

        Kısa süren müdahalenin sonrasında milletvekilleri, eylemci grup temsilcileri ve polis müdürleri arasındaki görüşmelerin ardından grubun tarihi Saat Kulesi önünde oturma eylemi yapmasına izin verildi.

        Eylemler sona ererken, 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Müdahale sırasında gazdan etkilenen göstericilerden çoğu çeşitli hastanelerde ayakta tedavi edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ