Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Berkin Elvan'a gofret harçlık ve hasret mektupları

        ÜMRAN AVCI-AHT

        Gezi olayları sırasında başından gaz kapsülüyle vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın mezarı sevenleriyle dolup taşıyor. Feriköy Mezarlığı’na defnedilen Berkin’in kabristanı dün gün boyu ziyaretçi akınına uğradı.

        Berkin’i tanıyanlar kadar tanımayanlar da oradaydı. Mezarında çiçeklerden bir tepe oluştu. Kimi gofret bıraktı mezara, kimi şeker. Mezara renkli kalem bırakanlar da vardı, harçlık bırakanlar da. En duygulandıranı ise üşümesin diye bırakılan kaşkollardı. Bazıları da Berkin’e olan duygularını mektuplara döktü.

        İşte o mektuplara yazılanlardan bazıları:

        ‘CENNET NASIL BERKİN’İM?’

        Sen suçsuz yere gittin, tıpkı diğerleri gibi. (...) Mezarına geldiğim sürece mektup bırakacağım. Sana buralarda neler olduğunu anlatacağım Berkin’im. Dün bir polis ve 22 yaşında gencecik bir çocuk öldü. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun değil mi Berkin’im? Peki ya cennet nasıl Berkin? Hani sen de oradasın ya. Melek suratlı Berkin’im.

        ‘MEZARIN BİLE KÜÇÜCÜK’

        -Seninle aynı yaştayım. Arkadaşlarımla seni ziyaret etmeye geldim. Yüreğimde bir ses keşke böyle tanışmasaydık diyor. Sana söylemek istediğim tek bir şey var. Seni asla unutmayacağım. Yüreğimin derinliklerinde sen hep yaşıyor olacaksın.

        -Gökyüzüne baktığımda yıldızlar hep seni hatırlatacak Küçük Prens.

        -Küçücük bir çocuktun Berkin. Mezarın bile küçücük.

        FOTOĞRAF: SİNAN BİLGENOĞLU

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ