Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz davası, Albay İkrami Özturan, "Paşa Paşa Yatacaksınız" kitabı
        1

        ZÜLFİKAR ALİ AYDIN/AHT

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 31 yıl görev yapan ve Balyoz davası kapsamında tutuklanan Albay İkrami Özturan "Paşa Paşa Yatacaksınız" kitabında okuyucuyla buluşacak olan Balyoz fotoğrafını ve öyküsünü Habertürk'le paylaştı.

        2

        Yargıtay'ın hakkında verdiği bozma kararıyla tahliye edilen Özturan, hukuksuz şekilde yargılandıklarını devlet kaynaklı hiçbir belgenin kabul görmediğini belirterek "Bize adeta 'Paşa paşa yatacaksınız' dediler. Ne desek sanki bize "‘Kaçarınız yok yatacaksınız' der gibiydiler. Ben de kitabıma bu ismi verdim" dedi.

        3

        Özturan, kitabında yargılandığı sırada mahkeme salonunda geçen toplam 900 saatinden derlediği notlar, ilginç diyaloglar, izlenimler, röportajlar ile savunmalar yer alıyor.

        4

        Mahkeme heyeti ve sanıklar arasında yaşananları "futbol" maçı benzetmesi ile anlatan Özturan kitabında, "Rakip kuvvetliydi. Balyozspor'un oyuncuları ise özellikle yaşı ilerlemiş olanlar, yazlıklarda, orduevlerinde, ağustosböceği gibi yatarken, bir anda ‘Silivri'de maçlar var valizinizi hazırlayın' haberi gelmişti" diyor.

        5

        Tutukluluğu sırasında ilk kitabı "Elveda"yı yazan Özturan, askerlerin Hasdal Cezaevi'ndeki orkestrayla ilgili ayrıntıları da paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ