Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Onlar Türkiye Cumhuriyeti polisleridir",MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Iğdır'da konuştu

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerde sandık görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Geçmiş dönemlerden edindiğimiz tecrübeye dayanarak sandıklarda sayım sırasında önemli oyunlar oynanmaktadır. Eğer bir an ihmal gösterseniz birisi gelse sayılan oyların başına veya sonuna bir ilave yapmış olsa 10 bin oy, sayımda tutanaklara 110 bin oy olarak geçer. Bu, önemli bir rakamdır" dedi.

        Iğdır'da, partisince Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, yerel seçimlerde tüm siyasi partilere ve adaylarına başarılar diledi.

        Seçimlere 25 partinin katılacağını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

        "Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimizden birisi MHP'dir. MHP, kuruluşunun 45'inci yıl dönümünü kutlamaktadır. Böyle önemli bir yıl dönümünde seçimlere katılmaktadır. MHP, ülkenin gelenekli ve köklü bir siyasi kurumu olarak Türk siyasetinde herkesin hayranlıkla baktığı güzide bir yeri olan siyasi partidir. MHP, önce Ankara ve Kayseri, sonra İstanbul olmak üzere milletiyle buluşmuş, tanışmış ve bütün siyasi partilerden önce hazırlıklarını tamamlayarak yola çıkmıştır. Bugün gelinen mesafe, zaferi işaret etmektedir. Yerel seçimler, aynı zamanda milli iradenin geleceğinin yeniden belirlenmesi için hayırlı bir başlangıçtır. Seçimlerde sandık görevlilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Geçmiş dönemlerden edindiğimiz tecrübeye dayanarak sandıklarda sayım sırasında önemli oyunlar oynanmaktadır. Eğer bir an ihmal gösterseniz birisi gelse sayılan oyların başına veya sonuna bir ilave yapmış olsa 10 bin oy, sayımda tutanaklara 110 bin oy olarak geçer. Bu, önemli bir rakamdır. Bazı sandıklarda bu tekrarlanırsa seçimi, emeği olmayan, çalıntı bir ruhla haksız rekabetle birileri kazanır, kazandıktan sonra hileyi alışkanlık haline, çalmayı alışkanlık haline getirir, Türkiye'yi soyup soğana çevirir. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekiyor."

        "AÇLIK SINIRI DEMEK, HER AKŞAM AÇ YATMAK DEMEKTİR"

        Bahçeli, Türkiye'de 44 milyon kişinin yoksulluk, 13 milyon vatandaşın da açlık sınırının altında yaşadığını savundu.

        AK Parti hükümetleri döneminde, Türkiye'de insanların sadece açlıkta birlik olduğunu ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

        "Açlık sınırı ne demek? Açlık sınırı demek, her akşam aç yatmak demektir. Açlık sınırı, evdeki çocukların isteklerini yerine getirememenin üzüntüsü demektir. Açlık sınırı, evdeki hanımefendinin, 'Bir elbise de bana al getir' diyerek, eşinin getiremediği acı gündür. Açlık sınırı, bir yevmiye ile çalışan, üç gün aç yatan, üç gün çalışmışsa o gün bayram eden bu milletin aziz evladıdır. Doğulusu, batılısı, güneyde veya kuzeydeki de odur. Hangi etnik grupta olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, odur. Onlar bu milletin aziz evlatlarıdır. Bu AKP iktidarı döneminde sadece açlıkta birlik olmuşlardır. Açlık sınırının artması nedeniyle aile huzuru bozulmuş, kadın cinayetleri ile boşanmalar da buna bağlı olarak artmıştır.

        Türkiye'de yolsuzluk artmıştır, haram üzerinden para kazanılmaktadır. Bugün yolsuzluk ve rüşvetin 95'inci günüdür. 17 Aralık tarihinde başlayan bir soruşturmanın sonucunda 41 kişi, bu iktidarın bakanı ve çocukları, bu iktidarların bürokratları, bu iktidar döneminde haram üzerinde para kazanan, iktidardan beslenen, şerefsizce bir servete sahip olan iş adamları var. 17 Aralık'tan sonra da hepimizin aklına gelmeyen bir olay var. Bugün bu olayın adı, ayakkabı kutusu olmuştur. Yıllarca yalın ayak gezen, lastik çarık alan, dağ bayır okula giden evlatlarımız 15-16 yaşına geldiği zaman bir kundura almaya babasının imkanı olduğunda o kunduranın bir kutuya sarılıp eve gelmesi durumunda ayakkabı kutusunu görmüştür, içinde her zaman zannetmiştir ki bu ayakkabı kutusunda ayakkabı var ama şimdi, 2013 yılında ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar var."

        "ONLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ POLİSLERİDİR"

        Bahçeli, görev yerleri değiştirilen polislerin ailelerinin perişan olduğunu öne sürdü.

        Onların darmadağın edilemeyeceğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

        "Sen Recep Tayyip Erdoğan'sın, onlar Türkiye Cumhuriyeti polisleridir. Bütün bunları yaparken Sayın Recep Tayyip Erdoğan artık sen bittin, senin siyasi ömrün tükendi, istenmeyen adam olarak görünüyorsun. Yolsuzluğu gizleyemezsin, ne yaparsan yap, bu gerçek mutlaka ortaya çıkacaktır. Cenab-ı Allah bir nasip etse, MHP bir iktidar olsa, senin yedi göbeğinden hesap sormazsam namerdim. 650 defa yurt dışına gitmişsin. Sayısız ülkelerde gezip dolaştın. Eğer bunları yaptıktan sonra bir gün bu ülkelere gitmiş olsan, gelip tıpış tıpış yargıya teslim etmezsem namerdim. Onun için kaçacak yerin de yok. Kimseye iftira etme. Partinin adı, Adalet ve Kalkınma Partisiydi, her parti ilk harfleriyle telaffuz ediliyordu ve sen AKP denilmesine karşı çıktın 'AK Parti' dedin. Demek ki yolsuzluğun, rüşvetin adam kayırmanın, hırsızlığın üstünü örtmek için beyaz bir Amerikan bezini üstüne sermişsin, onun altında kap kara işler yapıyorsun. Şimdi artık AK Parti denmiyor, vaatlerini yerine getiremediğin için bu dinamik genç kardeşlerimiz, milletin geleceği olan kardeşlerim diyor ki 'AK Parti değilsin', AKP'sin ama bu defa aldatma kandırma partisi olarak AKP'sin. Ayakkabı kutusundan dolar çıkınca sen AKP değil, ayakkabı kutusu partisisin yani yine AKP'sin."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ