Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çanakkale'de üniversite öğrencisi trafik kazasında hayatını kaybetti

        İlyas ÇOLAK / AHT

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde kaldığı öğrenci yurduna gitmeye çalışan 21 yaşındaki Fatma Şen isimli öğrenci, Bursa-Çanakkale yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Genç kızın üst geçitte alkol alan bazı kişilerden korktuğu için üst geçit yerine yoldan karşıya geçmeyi tercih ettiği iddia edildi.

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde önceki gece saat 23.00 sıralarında yaşanan korkunç kazada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 2'nci sınıf öğrencisi Fatma Şen hayatını kaybetti. Konakladığı öğrenci yurduna gitmek için yoldan karşıya geçmeye çalışan Fatma Şen'e İ.D.'nin kullandığı otomobil çarptı. Genç kız yol ortasında hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü İ.D. ise durmayarak kaçtı. Fatma Şen'in cansız bedenini yol ortasında görerek jandarmaya ihbarda bulunan üniversite öğrencisi Melih Ayhan, kaza bölgesinden geçtiği sırada yerde yatan bir şey gördüğünü ifade ederek "Uzaktan bakınca ne olduğunu tam anlayamadım. Köpek ölüsü zannettim. Yanına gittiğimde kafası parçalanmış bir insan olduğunu gördüm. Hemen ambulans ve jandarmayı arayarak kazayı bildirdim" dedi.

        KORKTUĞU İÇİN ÜST GEÇİDİ KULLANMAMIŞ

        Genç kızın ölümüne neden olan kazada çarpıp kaçan İ.D, jandarma ekiplerinin çalışması sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İ.D, verdiği ilk ifadede aydınlatma sisteminin yetersizliği nedeniyle genç kızı fark edemediğini söyledi. Fatma Şen'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Gebze'ye gönderildi. Korkunç kazada hayatını kaybeden talihsiz Fatma Şen'in, arkadaşı Ezgi Yıldırım, üniversite yerleşkesinin bulunduğu yerde karayolunda aydınlatma sisteminin olmadığını ifade ederek "Gece vakti diğer kız arkadaşlarım da üst geçidi kullanmaya korkuyorlar. Çünkü hava karardıktan sonra üst geçit, alkol kullanan bazı kişilerin mekanı haline geliyor. O korkuyla mecburen üst geçidi kullanmadan daha tehlikeli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz" dedi.

        IŞIKLANDIRMA YETERSİZ

        Konuyla ilgili konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Üst geçidin acilen ışıklandırılması gerekir. Bizim orada 5 bin 500 öğrencimiz var. Üstüne bir de o bölgede yaşayan insanları ekleyin. Yaya trafiği açısından çok tehlikeli bir bölge orası. Yaşanan olaylar karşısında çok üzgünüz. Oysa basit önlemler alınarak bu kazaların önüne geçilebilir." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ