Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu Didim'de konuştu, Başkalarının ekmeğine yağ sürdürmeyeceğiz

        CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmalarında CHP Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay'a destek vermek amacıyla bir hafta arayla ikinci kez Aydın'a geldi. Özel uçakla Milas-Bodrum Havalimanı'na inenKılıçdaroğlu, helikopterle Didim D-Marin Yat Limanı'na ulaştı. Daha sonra konvoy eşliğinde Didim Cumhuriyet Kent Meydanı'na gelenKılıçdaroğlu, partilileriyle buluştu. Didimlilerden Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın 49 gün sonra adaylıktan çekilmesinin ardından aday gösterilen Atabay'a destek isteyenKılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Aydın Milletvekili Osman Aydın eşlik etti.

        CHP'nin 30 Mart'ta sandıkları doldurarak güzel bir temizlik yapacağını iddia eden KemalKılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de kirli siyaseti temizleyeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu şartlarda Didim'de, Aydın ve Türkiye'de CHP'nin kazanması gerekiyor. Ben size; 'Gidin CHP'ye oy atın' demiyorum. Ben sizin vicdanınıza sesleniyorum. Özellikle AKP'ye oy vermiş yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Çocuklarınız, geleceğiniz, işiniz, ülkeniz, temiz siyaset ve daha güzel bir Türkiye için haramdan yana değil helalden yana oy kullanın. Genel Başkan olduktan sonra hiç durmadan çalışıyorum ve aynı gayreti bu seçimlerde sizlerden de bekliyorum. CHP'nin ülkeyi yönetemeyeceğini iddia ediyorlar. Devleti kuran CHP'dir. Devleti kuran parti, neden ülkeyi yönetemesin. Ama bir konuda hakları var; biz devleti onlar gibi yönetmeyiz. Biz devleti yönetiriz ama kul hakkı yemeyiz, bir kuruşun bile hesabını veririz, biz kurumları birbirine düşürmek nedir bilmeyiz. Hele komşularımızla savaş çıkarmak, kahraman oluşturmak bunları hiç bilmeyiz."

        Dün yayınlanan ses kayıtları ve You Tube'nin yasaklanmasını eleştirenKılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün dünya biliyor ama Türkiye'de yasakladılar. Niye yasaklıyor? Vatandaş öğrenmesin diye. Suriye üzerinden kumpas kurup; halkı ve dünyayı kandıracaklar. Türkiye'den asker gönderip Suriye'ye girecekler. Böylece Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde kahraman olacak. Garip gurabanın çocuğuyla oynama. Mehmetçiği oraya sokma. Eğer sen bir adam sokacaksan, Bilal oğlan var. Onu gönder bakalım. Vallahi göndermez"

        Meydanlarda sloganlar atılınca Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında tazminat davası açtığını kaydedenKılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Başbakanlık koltuğunda oturan zat; yav sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun, ben senden niye korkayım? Gençler twitt atıyor ondan korkuyor, You Tube'den korkuyor onu da kapattı. Halkın haber alma kanallarını kapatmak istiyor. Ama biz bunları aşacağız. Çünkü biz demokrasiyi ve insanımızı seviyoruz. İnsanımızın özgür olmasını istiyoruz. Bunun için çalışacağız ve haramilerin iktidarını mutlaka yıkacağız"

        PARTİ TABANI VE AK PARTİLİ SEÇMENE SESLENDİ

        Parti tabanından birlik olmalarını isteyenKılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz, başkalarının ekmeğine yağ sürdürmeyeceğiz. Eğer partimizi inanıyorsanız, CHP'ye bağlı kalmanızı istiyorum. Türkiye'nin çıkış yolu CHP'den geçiyor. Türkiye'nin birleştirici güzü olan CHP'yi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurdu. CHP, sadece Türkiye'nin değil; bütün komşularımızın güvencesidir. Çünkü biz; savaşın zorunlu olmadıkça cinayet olduğuna inanan bir anlayıştan geliyoruz. Biz, Suriye ile de savaşmak istemiyoruz, Irak'la da savaşmak istemiyoruz. Savaş meydanlarından gelen Mustafa Kemal Atatürk, savaştan sonra 'Yurtta barış, dünyada barış' demiştir. Barış kadar güzel bir şey olamaz. Biz barışı, huzuru, beraber olmayı savunuyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyi istemiyoruz. İnancı ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın 76 milyon yurttaşımızı kucaklayacağız. Ben seçim meydanlarında hiçbir zaman AKP'ye oy veren yurttaşlarımı eleştirmedim, onlara her zaman saygı duydum. Ama ben hükümeti eleştiriyorum. Çünkü bu hükümet halka yalan söyledi. Özellikle AKP'ye oy veren saygı değer yurttaşlarım sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysun. Oylarınızı CHP'ye, oylarınızı halkın partisine verin. Ayın 30'unda sandığa gidip Altı Ok'un böğrüne 'evet' mührünü basacağız."

        ATABAY'A DESTEK

        CHP Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay'ın Didim ile ilgili çok güzel projeleri olduğuna değinenKılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Didim'i çağdaş bir kent haline getireceğiz. Hâla önce teklif ettiği ancak uygulanmayan projelerinin tamamını uygulayarak Didim'i örnek bir tatil beldesi haline getirecek. Ben, Deniz Atabay'a inanıyor, güveniyor ve seviyorum. Beş yıl içerisinde Didim'in çehresini değiştirecek."

        Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, CHP Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay ve CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı ile birlikte el ele poz verenKılıçdaroğlu, seçmenlerden adaylar için destek istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ