Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sırrı Sakık YSK'ya itiraz dilekçesi verdi,BDP Grup Başkanvekili Sırrı Sakık seçimi kazndığı ve mazbatasını alamadığı gerekçesi ile YSK'ya dilekçe verdi

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, seçimi kazandığı ve mazbatasını alamadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz dilekçesi verdi.

        Bugün akşam saatlerinde Ankara Mithatpaşa Caddesi üzerindeki YSK Başkanlığı'na gelerek dilekçesini veren BDP Grup Başkanvekili Sırrı Sakık, gazetecilere açıklama yaptı.

        Ağrı'da seçimi kazandıklarını, buna karşın 3 gündür mazbatasını alamadıklarını iddia eden Sırrı Sakık, "AKP, oyların sayılmasıyla ilgili ilçe seçim kuruluna başvurdu. Başvuru reddedildi. Bunun üzerine il seçim kuruluna itiraz edildi. Biz de YSK'ya itirazda bulunacağız. Bizim aşikar şekilde aldığımız bir seçimi, baskı ve şiddetle, halkın iradesinin yok sayılacağı bir hüküm verildi." dedi.

        İtiraz dilekçesini YSK Başkanlığı'na veren Sırrı Sakık, Ağrı ve ilçelerinde çok büyük bir hukuksuzluğun yaşandığını ileri sürdü. Sakık, "Ağrı'ya güvenlik güçlerini getirip, bu şehri kuşatarak, gözdağı vererek seçim sonuçlarını etkilemek bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır." ifadelerini kullandı.

        Barış sürecinin yaşandığı, 1 yıldır kan ve gözyaşının dökülmediği, ölümlerin olmadığı topraklarda, demokratik siyasetin esas alınması gerektiğini vurgulayan Sırrı Sakık, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

        "Ama, hala küçük bir iktidar uğruna halkımızın geleceğini heba eden bir anlaşıyla, oradaki bazı durumdan vazife çıkaran bürokratlarla karşı karşıya olduğumuzu gördüm." diyen Sakık, itiraz dilekçelerini verdiklerini ve kararı bekleyeceklerini ifade etti.

        Sırrı Sakık'ın YSK'dan ayrılmasından hemen sonra, başkan Sadi Güven de binadan ayrıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ