Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yüksek gerilim hattında korkunç olay!,Antalya'da bir işçi yüksek akıma kapılması sonucu yaklaışık yarım saat baş aşağı asılı kaldı

        Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, enerji hatları bakımı için yüksek gerilimin bulunduğu yaklaşık 25 metrelik direğe çıkan bir işçi, yüksek akıma kapılması sonucu yaklaşık yarım saat baş aşağı asılı kaldı. Kahyalar Mahallesi'nde bulunan enerji hatlarının bakımı için Mustafa Hoşça isimli işçi direğe tırmandı. Yüksek gerilime kapılan işçi, beline bağlı olan emniyet kemeri sayesinde aşağı düşmedi.

        Yaklaşık yarım saat baş aşağı şekilde direkte asılı kalan Hoşça'ya çevredekiler müdahale edemedi. Gazipaşa itfaiyesinin olay yerine gelmesiyle, Hoşça bulunduğu yerden alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Hoşça, olay yerinde bekleyen ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Burada ilk müdahalesi yapılan Hoşça'nın vücudunda 2. derece yanık oluştuğu tespit edildi. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi bulunmadığı için Hoşça, hava ambulansı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

        Kazanın meydana geldiği bölgede ikamet eden Veli Aktaş, olay anını anlattı. Tüfek sesine benzer bir ses duyduklarını ve koşarak olay yerine geldiklerini söyleyen Aktaş, "Geldiğimizde arkadaşı direkte asılı bulduk. Hatlara bakım yapmak için direğe çıkmış. İtfaiye gelince arkadaşı direkten indirdiler" dedi.

        Kazanın ardından yazılı bir açıklama yapan Gazipaşa Akdeniz Edaş Müdürü Ömer Anıl Tok ise "Bölgede önceden belirlenen bir bakım çalışması yapıyorduk.

        Bu çalışmanın olacağını yerel gazeteler vasıtasıyla ilçeye duyurmuştuk. köy gurupları ile şehir merkezinde enerji hatları 17.00'ye kadar kesik olacaktı. Kazanın meydana geldiği direkte Kahyalar hattının bağlı olması ve görevli arkadaşın bunu bilmemesi nedeniyle üzücü bir kaza meydana geldi. Kazada can kaybının olmaması tek tesellimiz" dedi.

        Gazipaşa Jandarma Komutanlığı olayın ardından soruşturma başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ