Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        "BİRİLERİ HAŞHAŞI FAZLA KAÇIRMIŞ OLABİLİR"

        AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Adana'da MİT TIR'larının durdurulması soruşturmada zanlıların serbest bırakılması ile ilgili sert sözler söyledi. Erdoğan, ""MİT'in TIR'larına saldırıldı, MİT mensupları tartaklandı. Bu ülkenin kurumlarına yerleşmiş çete mensupları kendi ülkelerine terörist yaftası yapıştırmak için bunu yaptılar. Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş olabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir" dedi.

        2

        ESKİ MİLLETVEKİLİNE SİLAHLI SALDIRI

        İstanbul Bakırköy'de eski milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Yıldız'ın eşi, kızı ve saldırganlardan biri hayatını kaybetti.

        3

        CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

        Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, seçimlerinin ilk turu 10 Ağustos'ta, ikinci turu ise 24 Ağustos'ta yapılacak.

        4

        'MERT'İN KATİL ZANLISI BİLEKLERİNİ KESTİ' İDDİASI

        Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldüren katil zanlısı Erzurum'da kaldığı cezaevinde bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Kılıç, zanlının kaldığı koğuşta kollarını duvara sürterek kendisini hafif derecede yaraladığını, doktorlar tarafından gerekli müdahalenin yapıldığını ifade etti.

        5

        UKRAYNA'DA OPERASYON BAŞLADI

        Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, Donetsk bölgesinin kuzeyinde terörle mücadele operasyonunun başladığını açıkladı

        6

        BÜYÜKELÇİ KAÇIRILDI

        Ürdün Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin Trablus Büyükelçisi Fevvaz el-İytan'ın iki koruması ile birlikte Libya'da kaçırıldığını duyurdu

        7

        ROJAVA'DA GERGİNLİK YARATAN HENDEK KRİZİ

        Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesi sınırına kaçakçılığın önlenmesi için 17 kilometre uzunluğunda hendek kazması gerginliğe neden oldu. Rojava'nın çeşitli kentlerinden Binlerce kişi sınırda peşmergelerle karşı karşıya geldi, olaylar sırasında 1 kişi yaralandı.

        8

        PAKİSTAN'DA "HANNIBAL" VAHŞETİ!

        Pakistan’da bir evden dışarıya kötü kokular yayılması üzerine mahalle sakinlerinin durumu polise bildirmesi sonucu yapılan aramada 3 yaşındaki bir erkek çocuğuna ait kafası yenmiş bir ceset bulundu. İki erkek kardeşin yaşadıkları kasabadaki mezarlıktan 100’den fazla cesedi çıkararak kafalarını yedikleri belirlendi.

        9

        BERLUSCONI'YE SOSYAL HİZMET CEZASI

        İtalya'da, hakkında vergi kaçırmaktan kesinleşmiş yargı kararı bulunan eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin cezasını 1 sene boyunca sosyal hizmet yaparak çekmesi kararlaştırıldı.

        10

        SİNEM'DEN İDDİALARA CEVAP

        Oyuncu Sinem Kobal, Kaan Kalyon'la hakkında çıkan aşk iddialarına Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. "Yaklaşık bir haftadır Kaan Kalyon'la ilgili hakkımda çıkan haberler tamamen asılsızdır ve hayal ürünüdür" mesajını yayınlayan Kobal, Kalyon'un sadece arkadaşı olduğunu ve gerekli hassasiyet gösterilmediği takdirde hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

        11

        "BERGÜZAR SAKALIMDAN ÇOK RAHATSIZ"

        Muhteşem Yüzyıl dizisinin Kanuni Sultan Süleyman'ı Halit Ergenç "Eşim Bergüzar sakallarımı keseceğim günü iple çekiyor. Ben de sonucu merak ediyorum, çünkü sakalsız halimi unuttum. Haziran'da dizi bitecek ve keseceğim" dedi.

        12

        'BEN AFRODİT'İM ÖDEYECEKSİNİZ'

        Bir markanın reklamı için Atila Taş’la birlikte kamera karşısına geçen Banu Alkan, çekimler için önceki gün İzmir’den İstanbul’a geldi. Havaalanından VIP minibüsle Zorlu Center AVM’ye giden ve bir kozmetik mağazasından bin 160 liralık alışveriş yapan Alkan, ücreti firmaya ödetmek isteyince kriz çıktı. Firma yetkilileri ödemeyi kabul etmeyince ünlü oyuncu, “Ben Afrodit’im. Ödeyeceksiniz” diyerek çekimlere katılmak istemedi.

        13

        İŞSİZLİK ÇİFT HANEDE KALDI!

        2014 yılı Ocak ayında işsizlik oranı 0.1 puan artışla yüzde 10.1 seviyesinde gerçekleşti. Aralık'ta işsizlik yüzde 10'du. İşsizlikte en son 2013 yılı Eylül ayında 10.2 seviyesi görülmüştü.

        14

        TWITTER MALİYE'NİN PENCERESİNE KONDU!

        Şimşek, Twitter yetkililerinin kendisinden üçüncü bir kanal aracılığıyla randevu talep ettiklerini söyledi. Twitter'ın Türkiye'deki reklamlardan elde ettiği gelirden vergi vermediğini ifade ederek şirketin ofis açmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

        15

        AKARYAKITA ZAM GELDİ!

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası'nda 15-18 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatını 5,04 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,33 lira olarak belirledi.

        16

        BEŞİKTAŞ'TAN DROGBA'YA TEKLİF

        Yeni sezonda yeni stadına geçecek ve yepyeni bir başlangıç yapacak olan Beşiktaş’ın gündemine aldığı isim Didier Drogba. Forvet bölgesine deneyimli ve popüler bir takviye yapacağı bilinen Siyah-Beyazlılar, Drogba-Galatasaray cephesinde yaşanacak hareketliliğe kilitlendi. Kara Kartal, aracılarla golcüye, “Beşiktaş’ın kapıları sonuna kadar açık. Yeni stadımızda, muhteşem taraftarımızla süper bir başlangıç yapmak istiyoruz” mesajını ilettiği de gelen haberler arasında...

        17

        FENERBAHÇE'YE ŞOK HABER

        MP Antalyaspor maçının temsilci raporlarını inceleyen TFF Hukuk Kurulu, Fenerbahçe'yi çirkin ve kötü tezahurat ihlali gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Bu sezon aynı ihlali 5 kez gerçekleştiren ve bu nedenle iki defa seyircisiz oynama cezasına çarptırılan sarı-lacivertlilerin bu sürpriz sevkle 1 maç seyircisiz oynama cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oldu.

        18

        SELÇUK'A TALİP VAR

        Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra ismi Valencia ile gündeme gelen ancak Galatasaray'a imza atan Selçuk İnan için yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Milli futbolcuyu takipten çıkmayan İspanyol ekibi, Selçuk İnan için yeniden Türkiye'ye gelecek. Fernando Torres'i de kadrosuna katmak istediği iddia edilen Valencia'nın eski göz ağrısı Selçuk İnan'ın da transferini bitirebileceği iddia edildi. Valencia'nın Selçuk için 7 milyon Euro'yu gözden çıkardığı da haber içinde yer alan bir başka detay oldu.